Uusimmat

Ezion viimeinen matka alkaa: Assassin’s Creed Revelations ensikosketuksessa

14.10.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Vanha ystävämme, mestarisalamurhaaja Ezio Auditore da Firenze, on pian matkansa päässä. Marraskuussa julkaistava Assassin’s Creed Revelations on hänen elämästään kertovan pelitrilogian viimeinen osa, joka vie pelaajat Euroopan ja Aasian uskomattomaan kohtauspaikkaan: Istanbuliin.

Dome vieraili Istanbulissa tutustumassa pelin todellisiin tapahtumapaikkoihin ja ottamassa maistiaisia tulevasta.

Lainaus artikkelista:

Miksi näin pitkä historiallinen pohjustus? Koska Assassin’s Creed Revelations on historiallinen peli. Ja koska tämä vuosisatojen mittainen konflikti ja Konstantinapolin valloitus/menetys ovat niin tärkeitä myös Ezion tarinalle.

Konstantinapoli näet valloitettiin vain 60 vuotta ennen Ezion saapumista kaupunkiin, ja elossa on yhä ihmisiä, jotka muistavat kaupungin ajalta ennen sen luhistumista. Useimmille kaupunki on kuitenkin Istanbul. Ottomaanien pääkaupunki. Sulttaanin koti. Kaupunki, jossa kristinuskon jäänteet sekoittuvat selvästi islamiin. Ja jossa temppeliritarit punovat ilkeitä juoniaan.

Pinnan alla kuohuu. Temppeliritarit ovat samoilla jäljillä kuin Ezio. Hekin hamuavat samaa piilotettua salaisuutta, josta Ezio on saanut vihiä. Mutta samalla temppeliritarien joukot ovat keskittymässä Istanbuliin, ties mitä pahoja juonien. Jos he pystyvät toteuttamaan suunnitelmansa, muinainen itsensä Altair ibn La-Ahadin piilottama salaisuus joutuu heidän käsiinsä, samoin kenties jopa koko ottomaanien suunnattoman valtion todellinen johtajuus. Emme me voi sallia tällaista!

Istanbul soveltuu upeasti Assassin’s Creed -taustaympäristöksi, onhan kaupungilla mainitusti huikea historia ja upeaa arkkitehtuuria, joiden avulla kaupungin historian tutkimisen jälkeen on voitu luoda hieno virtuaalinen pelimaailma. Kuten aiemminkin, tarjolla on huikeita rakennuksia, joissa kelpaa kiipeillä ja pelmuta.

Lue koko juttu: Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 1 – historian ristiaallot kohtaavat Istanbulissa

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed: Brotherhood (PC)

Assassin’s Creed: Brotherhood oli kiistatta yksi viime vuoden parhaista peleistä. Ennestäänkin toimivaa kaavaa hiottiin entisestään, ja lopputuloksena olikin pelätyn välityön sijaan aito helmi.

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed on pelisarjana ainutlaatuinen. Siinä missä muut pelit keskittyvät usein ihmiskunnan lähihistoriaan tai kaukaiseen tulevaisuuteen, Assassin’s Creed herättää uudelleen henkiin niin 1000 luvun Lähi-idän kuin 1500 luvun Italian.

Assassin’s Creed Brotherhood: The Da Vinci Disappearance DLC (PC, PS3, Xbox 360) 

Da Vinci Disappearance lisää pääpelin juoneen aivan uuden episodin. Ei tässä kuitenkaan kaikki, sanoisi helppoheikki. Tarjolla on nimittäin myös moninpelisisältöä. Mutta onko sitä riittävästi?

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Mahatma Gandhi sanoi kerran kuuluisasti, että ”silmä silmästä ja koko maailma on sokea”. Ehkä näin, mutta siihen asti että sokeudun, minä ainakin nautin täysin siemauksin kunnon kostotarinoista. Sekoitetaan vielä mukaan vähän aikamatkailua ja suuria salaliittoja niin Assassin’s Creed II on valmis. Mutta onko se pelinä mistään kotoisin?

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)

Viime talvena konsoleille julkaistua Assassin’s Creediä odotettiin innolla ja monien toiveet täyttyivätkin. Ei kaikkien, sillä vuoteen 1191 sijoittuva salamurhaajasimulaatio oli ristiriitainen tuotos.

Muropaketin uusimmat