Fingersoft perusti Ouluun pelien kehitykseen tarkoitetun kampuksen

19.03.2017 19:39 | Muropaketin toimitus | 1052

Fingersoft perusti Ouluun uuden pelikampuksen.

Suomalainen Fingersoft tunnetaan yrityksen kehittämästä Hill Climb Racing -mobiilipelistä, joka on tuottanut pelitalolle miljoonia euroja. Business insiderin mukaan Fingersoft on nyt päättänyt käyttää pelistä saamiaan varoja uuden pelikampuksen pystyttämiseen.

Fingersoft on yhdessä Rakennustehon kanssa ostanut keskeltä Oulua seitsemän rakennuksen korttelin, joka on aiemmin kuulut Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikölle. Yhteensä rakennuksissa on tilaa yli 4500 neliömetriä.

Fingersoftin tavoitteena on kerätä saman katon alle useita erilaisia pelien kehityksestä kiinnostuneita tahoja. Pelikampuksen tiloista löytyvät muun muassa auditorio, äänien nauhoittamiseen tarkoitettu studio, sauna sekä ”kaikkea muuta mitä pelien kehittäminen vaatii.”

Nyt rakennuksiin on Fingersoftin lisäksi muuttanut myös Oulu Game Lab. Oulu Game Lab perustettiin vuonna 2012 osaksi Oulun ammattikorkeakoulua. Sen tarkoituksena on opettaa pelien kehityksen kannalta olennaista sisältöä.

Fingersoftin toimitusjohtaja Teemu Närhen mukaan pelikampus-projektin ”vaatimattomana tavoitteena on tehdä Oulusta kansainvälisesti tunnettu videopelien kehitykseen keskittyvä kaupunki.”

Fingersoft
Kaikki jutut aiheesta