Korni, imaiseva, historiallinen – arvostelussa Assassin’s Creed III

30.10.2012 22:00 Jukka O. Kauppinen

Anna pirulle pikkusormi, hän vie koko käden. Anna pelitalolle yllätyshitti, ja hän tekee siitä hititarjan. Assassin’s Creed -sarjan pelit ovat myyneet peli peliltä enemmän ja AC3:n ennakkotilaukset ylittivät kaikki sarjan aiemmat ennätykset. Eivätkä pelaajatkaan näemmä Miikka Lehtosen mukaan ole kättään ihan kökköläjäänkään iskemässä, sillä pelissä on paljon uutta, paljon tuttua ja todella paljon hyvää.

Pelattavuudesta puhuttaessa Assassin’s Creed III on yhä ihan ehtaa Assassin’s Creediä. Kun peli vihdoin pelityylistä riippuen aukeaa pahimmillaan kuusituntiseksi venyvän tutorial-vaiheen jälkeen, edessä on valtavat määrät tekemistä. Tarinatehtäviä riittää helposti vielä 10 tunniksi, sivutehtäviä piisaa miljoonalle eri porukalle, voit metsästää Amerikan käymättömillä korpimailla, meritaistella piraatteja ja brittialuksia vastaan, etsiä aarteita ja ties mitä muuta. Pelattava ei todellakaan lopu kesken!

Ja pääasiassa se uusi sisältö myös toimii. Metsästys on hauskaa ja lisäksi hyvä tapa kasvattaa Connorin pankkitiliä. Tiliä, jolle löytyy niin ikään käyttöä, kun korjaillaan assassiinien tukikohtana toimivaa farmialuetta tai varustellaan merirosvolaivaa. Ja tarpeeksi kovat metsämiehet pääsevät myös jahtaamaan paikallisen metsästysseuran riveissä sasquatchin kaltaisia harvinaisempia saaliita.

Se todellinen uutuushitti on kuitenkin meritaistelu. E3-messuilla eeppisten trailerien kera esitelty laivamatkailu on yksinkertaisesti aivan tautisen hauskaa puuhaa. Purjehdusmalli on tarpeeksi uskottava toimiakseen ja huomasin usein puristavani sormi rutisten ohjaimen tikkua yrittäessäni epätoivoisesti välttää karille ajoa tiukan meritaistelun aikana. Näyttävää, hauskaa ja kiehtovaa. Miten olisi, Ubisoft, jos ottaisitte tämän meritaistelun ja tekisitte siitä seuraavaksi itsenäisen pelin? Ilman aikamatkailua ja Desmondia, kiitos!

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed (PS3, 360)

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed: Brotherhood (PC)

Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360)