Kotimainen pelistudio kyseenalaistaa normit: Miksi tehdä mobiilipelejä miehille, kun pelaajista valtaosa on naisia?

12.11.2017 19:01 Muropaketin toimitus

Kotimaisen Polka Dot Studion johtaja ihmettelee Muropaketin haastattelussa, miksi mobiilipelit suunnitellaan yhä lähinnä miespelaajille. Studio pyrkii valtaamaan naispelaajille suunnattujen mobiilipelien markkinat.

Mobiilipelejä ilmestyy vuodessa mielettömiä määriä, mutta valtaosa niistä jättää huomiotta mobiilipelien suurimman pelaajaryhmän. Kotimaisen Polka Dot Studion perustajan ja toimitusjohtajan Olesja Marjalaakson mukaan yli puolet mobiilipelien pelaajista on nimittäin naisia.

”Tästä huolimatta ympäri maailmaa ja Suomessakin studiot ovat miettineet päänsä puhki, kuinka tuoda uusia kokemuksia miespelaajille”, Marjalaakso toteaa.

”Naispelaajia ajatellaan korkeintaan sillä tapaa, että lisätään peliin jotain sosiaalisen pelaamisen ominaisuuksia.”

Vaikka naispelaajia on esimerkiksi Guardianin uutisoiman Internet Advertising Bureaun tutkimuksen mukaan 53% kaikista pelaajista, on naisille suunnattuja mobiilipelejä vain muutamia.  Crowdstarin kehittämät Covet Fashion (kuvassa) ja Design Home ovat johtavia pelejä naisille suunnattujen mobiilipelien markkinoilla.

Aiemmin tänä vuonna perustettu Polka Dot Studio kehittääkin juuri naisille suunnattua peliä, joka yhdistelee dress up -mekaniikkaa ja sosiaalisen median ominaisuuksia. Enemmän pelistä ja studiosta voit lukea haastatelustamme:

Haastattelu: Polka Dot Studio on Suomen pelialan kummajainen, joka tekee pelejä naisille