Uusimmat

Kyllä nyt pojalla pitää mopo olla – arvostelussa MUD FIM Motocross World Championship

09.07.2012 20:30 Jukka O. Kauppinen

Kun kerran kesä on, niin pitäähän sitä kaksipyöräiset vetää tallista ulos. Kaatosateellakin. Juho Anttila ajeli MUD-mopoilla:

Ajomalli, se kaahauspelien kaikkein tärkein piirre, on tehty aloittelijallekin sopivaksi. Menopeli pysyy kiltisti pystyssä, kunhan osoittaa vain suunnan ja säännöstelee sopivasti kaasua ja jarrua. Toki kuskia voi hieman kallistellakin, mutta vaikutus on vähäinen eikä mopo lähde kovin helposti keulimaan.

Tärkein pelillinen kikka on pyörän kallistaminen hyppyjen aikana. Temppu aloitetaan painamalla nappi pohjaan hieman ennen hyppyä. Painamista jatketaan niin pitkään kuin kantti kestää. Liian myöhäiseksi jäänyt napin vapautus johtaa kaatumiseen. Syistä, joita länsimainen tiede ei pysty selittämään, täydellisestä ajoituksesta palkitaan mojovalla vauhtilisällä. Varsinkin vaikeustason kasvaessa kallistelu onkin syytä ottaa haltuun, jos mielii kärkisijoille.

Liian kevyttä, sanoo sellainenkin kuski, jolle riittäisi vähän arcadempi lähestyminen vauhdinpitoon. Ajettavuus ei tarjoa oikeastaan minkäänlaista haastetta pyöränhallinnan puolella. Tämä johtaa väkisin nopeaan kyllästymiseen, jota pelkkä tekoälykuskien kasvava vauhti ei riitä torjumaan. Kaksipyöräisen kesyttämisen sietäisi vaativan hieman enemmän yritystä. Temppukisojenkaan puolella ei vaadita juuri enempää, kunhan vain muistaa painella nappeja oikeassa järjestyksessä.

Lue koko arvostelu: MUD FIM Motocross World Championship (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

MotoGP 10/11 (PS3, Xbox 360)

MX vs ATV Alive (PS3, Xbox 360)

SBK 2011 (PC, PS3, Xbox 360)

SBK Generations (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

FIFA Street (PS3, Xbox 360)

Inversion (PC, PS3, Xbox 360)

Lego Batman 2: DC Super Heroes (PC, PS3, Xbox 360)

SBK Generations (PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead Episode 2: Starved For Help (Mac, PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat