Laimean jatko-osan jälkeen kulttipelille ei ole tekeillä jatkoa

04.05.2022 12:52 Muropaketin toimitus

Shenmue 4 ei pääkehittäjän mukaan ole kehitteillä, mutta hän tekisi siitä joka tapauksessa erilaisen.

Shenmue 3 ilmestyi vuonna 2019 vuosikausien odotuksen jälkeen, ja vastaanotto oli laimea. Vaikka peli otettiin ilolla vastaan Shenmue-fanien keskuudessa, kolmannen pelin nähtiin olevan auttamattomasti ajastaan jäljessä, ja se tuskin innosti juuri lainkaan uusia pelaajia tutustumaan pelisarjaan.

Tämän valossa ei ole suurikaan yllätys, että pelisarjan luoja Yu Suzukilla ei ole tällä erää ”mitään konkreettisia suunnitelmia” Shenmue 4:stä. Pari vuotta sitten Suzuki kertoi haluavansa jatkaa pelisarjaa, eikä hän nytkään syö sanojaan. Peli ei kuitenkaan ole edennyt yhtään tätä ajatusta pidemmälle.

Video Games Chroniclen mukaan Suzuki on tuoreessa haastattelussa myöntänyt myös, että Shenmue 3:n fanipalvelu jätti uudet pelaajat huomiotta. Hän korostaakin nyt, että pelisarjan seuraava osa suunnattaisiin suuremmalle yleisölle, ja hän haluaisi että ”uudetkin pelaajat voivat pelata seuraavaa peliä”.

Shenmue 3 on saatavilla PC:lle ja PlayStation 4:lle. Myös sarjan aiemmat osat käännettiin uusille alustoille vuonna 2018.

LUE MYÖS: Tulipahan pelattua: Shenmue 3:a voi suositella vain sarjan suurimmille faneille – ja hekin saattavat pettyä

LUE MYÖS: Arvostelu: ”Kaikkien aikojen videopeli” Shenmue ei ole kestänyt aikaa hyvin – jatko-osan HD-versio on sentään parempi