Lakisoppa sakenee – Star Control: Origins katosi Steamista alkuperäisen pelisarjan kehittäjien vaatimuksesta

02.01.2019 11:27 | Muropaketin toimitus

Star Control -pelien alkuperäiset kehittäjät ovat vaatineet tuoreen Star Control: Originsin poistamista digitaalisista pelikaupoista.

Star Control: Origins on vedetty pois myynnistä Steamista ja GOG-pelikaupasta pelisarjan alkuperäisten kehittäjien vaatimuksesta. Originsin kehittänyt Stardock muistuttaa, että pelin hankkineet voivat jatkossakin hypätä sen kimppuun, vaikka Star Control: Origins ei kauppapaikoilla näy.

Stardock toivoo pystyvänsä tuomaan pelin myyntiin mahdollisimman nopeasti. Sillä välin studio saattaa joutua irtisanomaan työvoimaa kulujen leikkaamiseksi, kertoo Pcgamer.

Riita sai alkunsa, kun Stardock hankki pelisarjan oikeudet seitsemän vuotta sitten. Studion valmistellessa Star Control: Originsin beta-testausta vuonna 2017, ilmoittivat alkuperäisen pelisarjan luojat tekevänsä Ghosts of the Precursors -peliä. Sen oli tarkoitus olla suora jatko-osa alkuperäiselle Star Controlille. Stardock haastoikin parivaljakon käräjille tekijäinoikeusrikkomuksesta, johon Reiche ja Ford vastasivat omalla kanteellaan.