Uusimmat

Leonardo Da Vinci pistää Magnificossa sodankäynnin ihan uusiksi

03.01.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

JOK meni taas vaihteeksi taistelukentille, mutta nyt vähän eri tavalla. Renessanssin aikakausi kun näyttää vähän erilaiselle nyt, kun Leonardo Da Vincin sotakonekeksinnöt otettiin täysimittaisesti käyttöön.

Da Vinci’s Art of War on verrattain yksinkertainen valloituspeli. Rakenna armeijoita, valtaa alueita ja linnoita niistä omiasi. Jos 1400-luvun edestakaisin marssiva jalkaväki ei riitä sotajoukoiksi, niin pelaaja voi rakentaa niiden höysteeksi myös da Vincin piirustuksista löytyneitä tankkeja ja lentokoneita, sekä aseistaa varustaa niitä pykälä pykälä paremmaksi.

Lopputulos on mukavan kevyt, verrattain nopeasti etenevä yhden pelaajan strategiapeli, jossa kahdesta neljään pelaajaa koettaa kaapata Eurooppaa haltuunsa. Voittamiseen on kuitenkin muutama eri tai toisiaan täydentävä tapa, sotilaallisesta mahdista kulttuurilla ja muilla eväillä hankittuihin voittopisteisiin.

Pelaamisesta tulee tavallaan mieleen jopa vanha kunnon Risk, johon on vain ympätty sekaan aika lailla lisäaineksia pelaamista ja taktikointia värittämään. Perusstrategia kuitenkin pohjautuu alueiden hallintaan: mitä enemmän alueita, sitä enemmän saa joukkoja per vuoro. Eri territoriot taasen tuottavat eri määrän rahaa ja niillä on erilaisia naapureita, joten hyvän, kätevästi puolustettavan kotialueen rakentaminen ja järkevä laajentuminen ovat hyviä avaimia lopulliseen voittoon.

Lue koko arvostelu: Magnifico ’Da Vinci’s Art of War (Android, iOS, PC)

Lisää aiheesta

Buzz Aldrin’s Space Program Manager: Race to the Moon (Android, iOS, Mac, PC)

Counterspy (Android, iOS, PS3, PS4, PSV)

Drift’n’Drive (iOS)

Fates Forever (iPad)

Redshirt (iOS, Mac, PC)

RGB Express (iOS)

World of Tanks Blitz (iOS)