UUSIMMAT

MechWarrior Online marssitettiin päivänvaloon

01.11.2011 11:20 | Jouni Mäki-Panula

Piranha Games on virallisesti julkistanut uuden MechWarrior-pelin, josta on vaiettu käytännössä tyystin kahden vuoden takaisen ensimaininnan jälkeen.Luvassa on MechWarrior Online – täysiverinen BattleMech-simulaattori, joka pyritään saamaan julkaisukuntoon vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla.

Pelin tapahtumat käynnistyvät juuri ennen vuoden 3050 klaani-invaasiota ja etenevät reaaliajassa siten, että vuorokausi oikeassa maailmassa vastaa vuorokautta Inner Spheressä. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on moninpeli, mutta massiivisesta sellaisesta ei haluta puhua, vaikka pelaajat sinällään yhtenäisessä universumissa elävätkin.

MechWarrior Online on ilmaiseksi pelattava, mutta tästä huolimatta tekeillä ei ole kepeää pikkupeliä, vaan raskasta metallia käskyttävä simulaattori. Esikuvina pidetään pikemminkin MechWarrioreja 2-4, kun taas Xbox-toimintapeli MechAssault halutaan unohtaa täysin. Pelin tekijät puhuvat nimenomaan Mech-simulaattorista, jossa myös joystick-tukea pidetään todennäköisenä.

”Mielestäni se on pelaajien tuntema MechWarrior. Esitettynä täysin ensimmäisestä persoonasta, eikä mikään uusi tulkinta. Modernisoimme asioita hieman ja kysymyksiä tulee vastaan, mutta se on varmasti MechWarrior”, sanoi Piranhan toimitusjohtaja Russ Bullock.

Aiempiin Mech-peleihin verrattuna MWO saattaa kuitenkin olla lähempänä taktista simulaattoria tarjoten vähemmän suoranaista räiskintää. Mukaan on otettu informaatiosodankäynti, jossa hallitaan ja manipuloidaan tiedonkulkua taistelukentällä. Näin kevyemmillä ja huonommin aseistautuneilla Mecheilläkin on mahdollisuutensa, kun isoille jäteille saadaan syötettyä väärää tietoa, joka johtaa suoraan vaikkapa väijytykseen. Uutta on myös kaupunkisodankäynti perinteisemmän aavikon sijaan.

MechWarrior Online on tulossa yksinomaan PC:lle.

Lähde: Meet MechWarrior Online, Piranha’s free-to-play tactical Mech sim.

Lisätietoja: MechWarrior Online.

Lisää aiheesta

MechWarrior 4 (PC)

MechWarrior 4 julkaistu ilmaiseksi – taas

MechWarrior: Living Legends pelattavissa, katso uudet videot

Lue myös

Aina ei Pantteri loikkaa. Joskus se vain raahustaa. Kuten Ostfrontissa.

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Nykypäivän pelimusiikit: mukavaa taustasoljuntaa ilman hittibiisejä?

Pelaa ilmaista Suunnistussimulaattoria