Missä triadi, siellä salakyttä – haastattelussa Sleeping Dogsin tekijä

13.08.2012 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Sleeping Dogs on Square Enixin iso pelipaukku, jolla aloitetaan siirtyminen kesäpelikaudesta syksyn hittiputkeen. Mitä onkaan luvassa, kun salakytät alkavat tutkimaan Hong Kongin salaseurojen asioita?

Ensinnäkin halusimme tarjota jonkin sellaisen hiekkalaatikkoelämyksen, jollaista peleissä ei ole vielä koettu. Jotain tuoretta ja jännittävää, jossa olisi oma tyylinsä ja fiiliksensä, joiden avulla pelin ihmisiin, tapoihin ja kaupunkiin saataisiin omannäköisensä näkökulma.

Hiekkalaatikkopeleissä itse kaupunki on usein pelin päähenkilö. Ja Hong Kongissa riittää rikasta historiaa, kulttuuria, Triadeja, kamppailulajiperinteitä ja upeaa ja monipuolista arkkitehtuuria. Tiesimme näiden eväiden riittävän hienosti oikein kunnon avoimen maailman seikkailuun.

Katselimme myös paljon Hong Kong -toimintaleffoja ja draamoja. Uskoimme, että jos vain pystyisimme tavoittamaan niiden fiiliksen, jossa päähenkilö on kuin kamppailulajitähti hiekkalaatikko-Hong Kongissa, seikkaillen siistissä salakyttätarinassa, niin siinä meillä olisi jotain todella uniikkia ja erikoista.

Lue koko juttu: Sleeping Dogs – triadeja Hong Kongin hiekkalaatikossa

Lue myös

7 Wonders (lautapeli)

Angry Birds Space Race Kimble – klassikko toimii edelleen

Blaze Sega Mega Drive Ultimate Handheld – 18 klassikkoa tv-pelinä

Far Cry 3 – ohjaaja kertoo hulluudesta ja kauneudesta

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis

Wiikon wanha: Steel Battalion