UUSIMMAT

Myös Nintendo-pelaajat pääsevät nauttimaan LucasArtsille kumartavasta Thimbleweed Parkista

13.09.2017 21:02 | Muropaketin toimitus

Thimbleweed Park on löydettävissä Nintendon eShopista kuluvan kuun 21. päivä.

Satumaisten The Secret of Monkey Islandin ja Maniac Mansionin tekijöiden loistava pikseliseikkailu Thimbleweed Park on kuin kiehtova tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä, jolloin pelien tarinaan vielä jaksettiin panostaa. Mistään retroilusta sen ulkoasusta huolimatta ei silti ole kyse, sillä pelin juoni ja toteutus on ensiluokkaista – kiitos anteliaan joukkorahoituksen joka mahdollisti pelin kehittämisen.

Toinen pelin kehittäjistä (Ron Gilbert) on sanonut, ettei seikkailupelien yksinkertaisesti tarvitse olla huonoja. Vaikka kyse on mysteeripelistä, on mukana aimo annos rapsakkaa huumoria.

On vuosi 1987 ja Thimbleweed Park on piskuinen kylämäinen kaupunki moottoritien varrella, jonne kaksi FBI-agenttia lähetetään tekemään tutkimuksia. On näes tapahtunut katala murha, eikä paikallinen poliisi oikein tunnu osaavan asiaansa. Kaiken lisäksi myös kaupungin perustaja on kuollut aivan äskettäin erittäin kummallisissa olosuhteissa. Ilmassa liikkuu erikoisia signaaleja ja hotellikin taitaa olla olla kummitusten riivaama.

Agenttien lisäksi pelaaja ohjastaa kolmea muuta hahmoa: pelibisnekseen mukaan haluavaa nuorta neitoa, äärimmäisen pahansisuista klovnia sekä erästä haamua, joka ei ymmärrä kuinka hän on päätynyt uuteen, perin hämmentävään olomuotoonsa.

Nintendo Switch-versio tukee sekä Joy-Con -ohjaimia sekä kosketusnäyttöä, joten pelaaja voi helposti vaihdella eli kuvatilojen välillä. Hinnaksi pelille on määrätty 19,99 €.

Switchin lisäksi peli on saataville Xbox Onelle, PlayStation 4:lle sekä macille, linuxille ja pc:lle.