Uusimmat

Nyt loppui WoWitus Iranissa

23.08.2012 12:00 Miikka Lehtonen

Sarjassamme ”uutisia, joita en odottanut kuulevani” World of Warcraftin pelaaminen Iranissa on loppunut sen jälkeen kun paikallinen hallitus päätti blokata pääsyn Blizzardin servereille. Ihmiset kuvittelivat aluksi syyn piilevän verkko-ongelmissa, mutta sieltähän se uskonnon parrakas perkele taas vain päätään nosti: World of Warcraft onkin siveetön peli!

Iranhan on tunnetusti maa, jossa sellaiset pikkujutut kuin ihmisoikeudet ja vapaudet eivät ole kovinkaan suuressa huudossa. Parrakkaiden vihaisten miesten muodostama moraalipoliisi on aivan oikea ja todellinen juttu ja vaikka moni maassa onkin vanhoillisista näkemyksistä eri mieltä, status quo jyllää edelleen.

Ja tällä teemala myös World of Warcraft on nyt pistetty pannaan. Vyyhti lähti purkautumaan kun parikymmentä iranilaista WoWittajaa valitteli Battle.netin foorumeilla, että he eivät enää saaneet yhteyttä Blizzardin servereihin. Aluksi ongelmaa tutkittiin verkkovikana, mutta sitten paikallinen freelance-toimittaja sai käsiinsä hallituksen pamfletin, jossa selitettiin, että kyse olikin vanhasta kunnon piruntorjunnasta. World of Warcraft kun turmelee iranilaisen nuorison siveellisyyden.

Hallituksen mielestä World of Warcraft sekä Starcraft II ja Diablo III, jotka siis myös bannattiin samalla kertaa, syyllistyvät neljään syntiin.

  1. Mytologian ja taikauskojen edistäminen
  2. väkivallan edistäminen liiasta väkivallasta johtuen (pamfletin englanniksi kääntänyt toimittaja korostaa, että juuri tämä oli pamfletin sanamuoto)
  3. syntisten tapojen edistäminen
  4. naishahmojen sopimattomat ja liian huorahtavat vaatteet.

World of Warcraft ei ollut yksin alttarilla, sillä Guild Warsin ja Assassin’s Creedin kaltaiset pelit ovat myös päätyneet irakilaisten partamiekkosten tähtäimiin.

Tässä vielä se alkuperäinen pamfletti, jossa syitä perustellaan.

Lähde: The Verge

Lue myös

Orcs Must Die! 2 (PC)

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Ubisoft: 95% pelaajista piratisoi pelimme, siispä F2P

PlayStation Vitan myynti romahti kesällä