UUSIMMAT

Nyt loppui WoWitus Iranissa

23.08.2012 12:00 | Miikka Lehtonen

Sarjassamme ”uutisia, joita en odottanut kuulevani” World of Warcraftin pelaaminen Iranissa on loppunut sen jälkeen kun paikallinen hallitus päätti blokata pääsyn Blizzardin servereille. Ihmiset kuvittelivat aluksi syyn piilevän verkko-ongelmissa, mutta sieltähän se uskonnon parrakas perkele taas vain päätään nosti: World of Warcraft onkin siveetön peli!

Iranhan on tunnetusti maa, jossa sellaiset pikkujutut kuin ihmisoikeudet ja vapaudet eivät ole kovinkaan suuressa huudossa. Parrakkaiden vihaisten miesten muodostama moraalipoliisi on aivan oikea ja todellinen juttu ja vaikka moni maassa onkin vanhoillisista näkemyksistä eri mieltä, status quo jyllää edelleen.

Ja tällä teemala myös World of Warcraft on nyt pistetty pannaan. Vyyhti lähti purkautumaan kun parikymmentä iranilaista WoWittajaa valitteli Battle.netin foorumeilla, että he eivät enää saaneet yhteyttä Blizzardin servereihin. Aluksi ongelmaa tutkittiin verkkovikana, mutta sitten paikallinen freelance-toimittaja sai käsiinsä hallituksen pamfletin, jossa selitettiin, että kyse olikin vanhasta kunnon piruntorjunnasta. World of Warcraft kun turmelee iranilaisen nuorison siveellisyyden.

Hallituksen mielestä World of Warcraft sekä Starcraft II ja Diablo III, jotka siis myös bannattiin samalla kertaa, syyllistyvät neljään syntiin.

  1. Mytologian ja taikauskojen edistäminen
  2. väkivallan edistäminen liiasta väkivallasta johtuen (pamfletin englanniksi kääntänyt toimittaja korostaa, että juuri tämä oli pamfletin sanamuoto)
  3. syntisten tapojen edistäminen
  4. naishahmojen sopimattomat ja liian huorahtavat vaatteet.

World of Warcraft ei ollut yksin alttarilla, sillä Guild Warsin ja Assassin’s Creedin kaltaiset pelit ovat myös päätyneet irakilaisten partamiekkosten tähtäimiin.

Tässä vielä se alkuperäinen pamfletti, jossa syitä perustellaan.

Lähde: The Verge

Lue myös

Orcs Must Die! 2 (PC)

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Ubisoft: 95% pelaajista piratisoi pelimme, siispä F2P

PlayStation Vitan myynti romahti kesällä

Keskustelu

Typerää on myös pelata WoWia. Ja vaihtoehtojahan näille peleille on tuhansia, joten ei Iranilaisiltakaan pelit ihan heti lopu. Jos Iranilaisilta kysyy, he haluaisivat päästä islamistisista johtajistaan eroon mitä pikimmin, älkää syyllistäkö ainaskaan kansaa. Siellähän tehtiin islamistinen vallankumous niinkin vähän aikaa sitten kuin 1979. Joo, ja kuten näkyy Murica oli sitten lopulta tämänkin kiellon takana.

Sen kyllä ymmärtää, että kun maa laitetaan kauppasaartoon niin maahan ei myydä raaka-aineita ja muita hyödykkeitä. Blizzun esto, joka koskee vain muutamia satoja tai tuhansia Iranilaista, on mun mielestä turhaakin turhempi veto. Suoraan sanottuna todella typerä temppu..

Edome voisi osoittaa journalistista kypsyyttä ja korjata juttunsa totuudenmukaiseksi.

Täysin hatusta temmattu tämäkin uutisointi, kun todellisuudessa: ”Our team has been watching this thread closely, and we understand the desire for more information about this situation. Blizzard Entertainment cannot speak to any reports surrounding the Iranian government restricting games from its citizens.

What we can tell you is that United States trade restrictions and economic sanction laws prohibit Blizzard from doing business with residents of certain nations, including Iran. Several of you have seen and cited the text in the Terms of Use which relates to these government-imposed sanctions. This week, Blizzard tightened up its procedures to ensure compliance with these laws, and players connecting from the affected nations are restricted from access to Blizzard games and services.

This also prevents us from providing any refunds, credits, transfers, or other service options to accounts in these countries. We apologize for any inconvenience this causes and will happily lift these restrictions as soon as US law allows.”

@4 On hyvä vaan, että kaltaisesi lusmut joutuvat myös maksamaan mediamaksua. Jos olisit tutustunut asiaan tiedät, ettei mediamaksu ole maksu TV:stä vaan sillä tuetaan yleisradion toimintaan. Yksinasivilla tämä maksu lakskee voimakkaasti, opiskelijoita ja työttömiltä se poistuu kokonaan. Osta se TV äläkä valita. Oikeesti tämä on niin tekopyhää: ”kun waretan kaikki sarjat ei mun tarvii maksaa TV-lupaa”. just joo.

@3 se, että hallitus on mätä tekee koko maasta paskamaan? ihailen älykkyyttäsi. olen lähes koko elämäni suomessa asunut ja näin fiksua heittoa ei ole ennen eteen osunut. tekeehän se kipiää ku vanhaa kotimaata herjataan näinkin fiksuin ottein.

kuten jok implikoi, iranilaiset eivät ole arabeja ja mitä arjalaisuuteen tulee, niin itse maan nimi, iran, tarkoittaa ”arjalaisten valtakuntaa”.

Länsimaiden pitäisi painostaa arabimaita luopumaan sairaasta kulttuuristaan.

@8

Jep. Uskonto ja kulttuuri eivät tapa ihmisiä – videopelit tappavat!

”väkivallan edistäminen liiasta väkivallasta johtuen” tämä kommentti maalta jossa on kuolemantuomiot, kunniamurhat yms. ihanuudet about arkipäivää?

Kaippa iranilaiset pelaajat VPN:n käytön hallitsevat. Tai tiedä sitten jos siellä valvotaan tarkkaan tuollaisia ja haetaan päät vadille

Maade,
Iranissakin on presidentti, hallitus, armeija ja muut ihan normaalit yhteiskuntarakenteet, joiden toimia rahoitetaan verorahoilla.

F55S,
Iranilaiset muuten eivät ole arabeja vaan persialaisia/arjalaisia.

Iranissakin on muuten ilmeisesti kohtalaisen laaja peliteollisuus. Iranin pelikehittäjien standi GamesComissa oli suurempi kuin kaikkien pohjoismaisten yhteinen Nordic Games -alue yhteensä.

– jok

@2 Sanoppa muuta. Vielä enemmän on tosin minun mielestä väärin se että parisataa kusipäätä eduskunnassa on päättäneet siitä että minä joudun maksamaan törkeitä summia niiden kahvittelusta. Puhumattakaan siitä että joudun tukemaan niiden toimintaa ihan sama että käynkö ruokakaupassa, ajanko autolla vai asunko pelkästään jossain mummonmökissä keskellä ei mitään. Ja nyt vielä tulen maksamaan jostain kanavistakin mitä en ikinä katso kun ei ole TV:tä :D

Itseasiassa ottaisin varmaan Iranin pelleilyt mielummin kuin tämän paskan. WoWit sun muut paskat pelit nyt olisi pieni menetys sen rinnalla että saisi parisataa pellehermannia pois lypsämästä..

Ei mikään yllätys tämä uutinen kun tuosta paskamaasta kyse. Vidu noita uskontoonsa höyrähtäneitä ählämeitä…

On se väärin että pari idioottia voi viedä monta hyvää peliä perus kansalaisilta… :| En tiedä ees miten tuota pitäs kommentoida.

Muropaketin uusimmat