Uusimmat

Pelipälinöihin tarvitaan kunnon työkalut – testissä wannabe-netittähtien salainen ase

08.07.2016 15:00 Jukka O. Kauppinen

Nettivideoiden ja -striimien tekemiseen tarvitaan muutakin kuin Twitch-tunnus. Myös hyvät työkalut ovat asiaa.

Niklas Isberg esittelee meille yhden sellaisen. Nimittäin Bluen valmistaman Yeti-mikrofonin, jolla kelpaa pulista nettiaudiensseille.

Yeti on suunniteltu niin pelaajat, tubettajat, striimaajat kuin muusikot silmällä pitäen. Se sisältää paljon erilaisia asetuksia, jotka tekevät kokemuksesta sulavan. Erilaisia äänitystiloja on moneen lähtöön, ja esimerkiksi laulamiseen soveltuva asetus tallentaa vain mikrofonin edestä kuuluvan äänen. Muut vaihtoehdot on räätälöity yksin tai porukassa striimaaville sekä haastatteluita ja dubbauksia tekeville. Mikrofonin takana olevat symbolit ilmaisevat selkeästi päällä olevan asetuksen.

Nauhoitusvaihtoehtoja on monipuolisesti, ja niiden ero on oikeasti kuultavissa. Harmi vain, että Yeti on kovin herkkä tallentamaan ympärillään olevaa mölinää. Vaikka asetus on pienimmällä mahdollisella, kuuluu puheen taustalla selkeästi muun muassa televisio. Haitan voi eliminoida jälkikäteen Audacityssa, mutta käsittelyä ei ole mahdollista tehdä suorassa lähetyksessä. Tällöin aktiivisesti nauhoittavan on syytä omistaa touhulle hiljainen huone, tai hiljentää kaikki lähietäisyydellä olevat häiriötekijät.

Lue koko artikkeli: Blue Yeti -mikrofoni sopii loistavasti tuleville nettitähdille

Lisää aiheesta

Gioteck MH-1 – järeämpi Xbox-mikki pienipäisille

Razer Seiren – pelimiehen ja tubettajan ammattilaismikrofoni

Steelseries Spectrum 5XB – Xbox-pelikuulokkeet eivät sovi kissatalouteen