PlayStation Network voi nousta viikon päästä — mutta vain osittain

27.04.2011 08:00 Miikka Lehtonen

Inhottavaa olla oikeassa. Eilen uutisoimme, että PlayStation Networkin tilanne oli aika hankala. Kaikki kumossa, tietoja ehkä varastettu ja niin edelleen. Nyt näyttää siltä, että suurin osa peloista oli täysin aiheellisia, sillä firma on vihdoin avannut sanaisen arkkunsa — eikä viesti ole positiivinen.

Patrick Seybold, Sonyn sosiaalisen median ja kommunikaation ykkösmies, on ilmeisesti vihdoin palannut lomiltaan, sillä hän naputteli eilisiltana Sonyn viralliseen PlayStation-blogiin tietoa tapahtuneesta. Heti alkuun kävi selväksi, että kyse ei todellakaan ollut mistään piraattien jekuttelusta tai muista ”varmoista” tiedoista, joita netissä on esitetty, vaan vanhasta kunnon tietomurrosta.

Kuten eilen uutisoimme, Sonyn edustajat tunnustivat viimein, että PlayStation Networkissa on tapahtunut kunnon tietomurto, jonka seurauksena hakkerit saivat käsiinsä käyttäjien henkilökohtaiset tiedot osoitteista, sähköpostiosoitteista ja puhelinnumeroista alkaen. Ja ehkä enemmänkin. Seybold maalaili nimittäin luottokortin näköisiä piruja seinälle.

Hänen mukaansa nykyiset tutkimukset eivät ole osoittaneet, että luottokorttien tietoja olisi varastettu, mutta hän ei suostunut myöskään sanomaan, ettei niitä olisi pöllitty. Kaukana siitä. ”Joudumme ilmoittamaan rehellisyyden nimissä, että luottokorttisi numero ja vanhemispäivä on saatettu varastaa”, Seybold varoitti. Ja kun huomioi, että käytännössä kaikki muu päätyi varkaiden haltuun, en pitäisi sitä epätodennäköisenä.

Ja sitten riemu-uutisten multihuipennus ja tämän uutisen varsinainen pointti: PlayStation Network voi nousta ehkä jo viikon kuluttua. Osittain. ”Meillä on selvä polku, jota kulkemalla toivomme, että voimme saada osia PlayStation Networkista ja Qrocitystä takaisin linjoille viikon kuluessa”, Seybold lupasi.

Kahden viikon totaalinen kumo tietoturvaongelman jälkeen? Voitte unohtaa sadut ilkeistä piraateista ja varastetuista PSN-peleistä, tässä on tehty totaalinen online-palvelun kyykytys ja sitä seuraa nyt paniikinomainen uudelleenkoodaus. Tervetuloa 2000-luvulle, Japani.

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

Sony: emme edelleenkään tiedä koska PlayStation Network palaa

PSN-hakkerit saattoivat viedä myös käyttäjien luottokorttien tiedot