Sleeping Dogs sai kromia pintaan – Definitive Edition tuntuu silti vähän laiskalta päivitykseltä

30.10.2014 22:15 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen palasi Hong Kongin kaduille. Nyrkki viuhui ja rikoksia ratkottiin entistäkin komeammissa maisemissa, sillä Sleeping Dogs sai komean remasterointipäivityksen. Mutta…

Koska peli sijoittui Hong Kongiin, jossa aseet ovat aika paljon harvinaisempia kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Sleeping Dogs keskittyi myös enimmäkseen lähitaisteluun. Se tapahtui Batman-pelien meiningillä ja olikin pahuksen hauskaa.

Sleeping Dogs sai myös vinon pinon DLC:tä. Erilaisten asuste- ja tarvikepakettien ohella peliin julkaistiin parikin tarinanjatketta, jotka lähtivät rohkeasti omille sivupoluilleen. Ensimmäisessä päähenkilö heitettiin keskelle suurta itsepuolustuslajien turnausta, toisessa taas elävät kuolleet nousivat B-elokuvien hengessä haudastaan riehumaan Hong Kongin kaduille. Jos joskus halusit pätkiä pataan kiinalaisia, hyppeleviä vampyyreitä, tässä oli tilaisuutesi.

Ja nyt Sleeping Dogs siis tulee taas. En puutu nyt pelilliseen sisältöön hirveästi, sillä Eric käsitteli sen jo pari vuotta sitten omassa arvostelussaan, eikä se puoli mihinkään ole muuttunut: nyt sen kaiken vain saa yksissä kansissa. Sisältönsä puolesta Sleeping Dogs on yhä kiinnostava ja mukavasti massasta erottuva tapaus, sillä se yhdistelee huumoria, toimivaa tehtäväsuunnittelua ja peliksi ihan OK-tason kirjoitusta.

Mutta entä itse next gen –käännös?

Lue koko arvostelu: Sleeping Dogs Definitive Edition (PS4, Xbox One)

 

Sleeping Dogs (PC, PS3, Xbox 360) 

Puolikuvitteellisen Sun On Yee -triadin sisälle soluttautunut Wei Shen kävelee kahden täysin erilaisen maailman välistä rajaa. Toisella puolella on rikollisorganisaatio, josta pikku hiljaa kehkeytyy perhe. Toisella on taas poliisielämä laitoksessa, joka ei Weihin oikein luota. Wei on kovin epäilyttävä henkilö aidan molemmin puolin, mutta eri syistä.

 

Lisää aiheesta

Commando Arcade (C64)

Dead Nation Apocalypse Edition (PS4) 

Oddworld: Abe’s Oddysee New ’n’ Tasty (PS4) 

Plants vs. Zombies Garden Warfare (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Ratchet & Clank Trilogy (PSV) 

Sunset Overdrive (Xbox One)

The Bureau: XCOM Declassified (PC, PS3, Xbox 360) 

The Last of Us Remastered (PS4)