Uusimmat

Warhammer 40,000:n uusi versio myytiin loppuun jo ennen julkaisua – ilmestyy Suomessa ehkä vuoden huonoimpana päivänä

19.06.2023 16:39 Muropaketin toimitus

Maailman suosituimman miniatyyripelin uusi versio myytiin nopeasti loppuun julkaisijalta. Ennakkotilaajat saavat omansa juhannuksena.

Kevään mittaan olemme uutisoineet Warhammer 40,000 -pelin uudesta versiosta, josta näyttää tulevan pelivalmistaja Games Workshopin suurimpia julkaisuja. Pelin uuden version säännöt ovat jo ilmaiseksi saatavilla, mutta varsinainen julkaisu tapahtuu tällä viikolla massiivisen Leviathan-julkaisupaketin muodossa.

Yli 70 miniatyyria, sääntökirjan ja kaiken muun tarvittavan sisältävä aloituspaketti tuli ennakkomyyntiin reilu viikko sitten, lauantaina 10. kesäkuuta, ja se meni loppuun nopeasti. Games Workshopin omassa verkkokaupassa paketti loppui Pohjois-Amerikan puolella päivässä ja Euroopassa hyvin nopeasti sen jälkeen, kuten Polygon uutisoi. Pakettia tehtiin rajattu painos, ja näyttää siltä, että GW:n omasta kaupasta sitä ei enää voi saada.

Games Workshop neuvookin nyt kääntymään paikallisten jälleenmyyjien puoleen. Suomessa aloituspakkausta ovat myyneet ennakkoon ainakin Fantasiapelit ja Puolenkuun pelit, joiden molempien sivuilta paketti on yhä tilattavissa. Tarkat saatavuusmäärät eivät ole tiedossa.

Myös Leviathanin julkaisupäivä on suomalaisittain epäonninen. Paketti nimittäin ilmestyy virallisesti tulevana lauantaina 24. kesäkuuta, joka on myös juhannuspäivä. Puolenkuun pelit on poikkeuksellisesti avoinna pari tuntia pyhäpäivästä huolimatta, mutta Fantasiapelien myymälät ovat lauantaina suljettuna.

Warhammer-miniatyyrien saatavuudessa on ollut isoja ongelmia viimeisen vuoden mittaan, ja siksi myös uuden Warhammer 40,000:n pelättiin kokevan saman kohtalon. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että kysyntä on jälleen kerran ylittänyt tarjonnan suositulla figupelillä.

Uuden Warhammer 40K:n kaikki säännöt ja armeijalistat ovat kuitenkin vapaasti ladattavissa Warhammer Communityn sivuilta. Peliä voi siis pelata varsin mainiosti, etenkin jos miniatyyreja löytyy entuudestaan.

LUE MYÖS: Menestys ajoi Warhammerin kriisiin – Pelivalmistaja Games Workshop ei näytä pysyvän hittipelinsä perässä