Pikkutuhmat Leisure Suit Larry -pelit jakavat mielipiteitä enemmän kuin useimmat muut julkaisut

08.04.2019 22:01 | Muropaketin toimitus

Leisure Suit Larry -sarjan pelit ovat PC Gamerin vertailussa pelejä, jotka jakavat kriitikoiden sekä pelaajien mielipiteitä.

Yli 30-vuotias Leisure Suit Larry -seikkailupelien sarja sai viime vuonna jatkoa pelillä Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry, joka menestyi yllättävän hyvin Muropaketin arvostelussa. Pelisivusto PC Gamer on kuitenkin huomannut, että aikanaan vuonna 1987 käynnistyneeen Leisure Suit Larry -sarjan pelit kuuluvat PC:n kiistellyimpiin peleihin.

PC Gamer tarkasteli PC:lle ilmestyneitä pelejä Metacritic-sivstolla kahdella perusteella: missä peleissä kriitikoiden arvosanoissa on eniten hajontaa, ja missä peleissä kriitikoiden keskiarvo eroaa eniten pelaajien keskiarvosta. Molemmat 15 pelin listat ovat kiinnostavia, mutta ainoa yhtäläisyys niiden välillä on juuri Leisure Suit Larry -sarja.

Vuonna 2013 ilmestynyt Leisure Suit Larry: Reloaded on nimittäin vertailun perusteella juuri se PC-peli, joka kaikkein jyrkimmin jakaa kriitikoiden ja pelaajien mielipiteet. Kriitikoiden keskiarvo pelille on vain 58,8, mutta pelaajien puolestaan 8,3. (Metacriticin arvioissa kriitikoiden arvosanat listataan asteikolla 0-100 ja käyttäjien puolestaan 0-10.)

Toiselle listalle nousi puolestaan Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (2004), joka sijoittui kolmanneksi kriitikoiden mielipiteitä eniten jakaneista peleistä. Pelin keskiarvo on 59,7, mutta arvosanojen keskihajonta on jopa 18,4. Pelin korkein arvosana on 90 ja alin vain 10, joten hajontaa todellakin löytyy.

Muita kriitikoiden mielipiteitä jakaneita pelejä ovat esimerkiksi Goat Simulator ja Duke Nukem Forever. Listat näet PC Gamerin sivuilta.