UUSIMMAT

State of Decay 2 jättää battle royale -villityksen väliin – ”Se pelto on kynnetty”

02.05.2018 13:10 Muropaketin toimitus

Selviytymispeli State of Decay 2:n kehittäjiä ei kiinnostanut lähteä kilpailemaan suosittujen battle royale -pelien kanssa.

Fortnite: Battle Royalen ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin jalanjäljissä monet muutkin studiot ovat lähteneet kehittämään omia battle royale -pelejään. Jopa tulevan Call of Duty: Black Ops 4:n sekä syksyllä ilmestyvän Battlefield-pelin on huhuttu sisältävän omat battle royale -moodinsa.

Hittipelien rinnalla on kuitenkin hankala menestyä, kuten äskettäin ilmestyneen Radical Heights -pelin pelaajamäärien romahtaminen juuri osoitti.

Siksipä pian ilmestyvän selviytymispeli State of Decay 2:n kehittäjät eivät turhaan lähde mukaan battle royale -villitykseen. Vaikka kehittäjästudio Undead Labsin suunnittelujohtaja Richard Foge toteaakin tuoreessa haastattelussa, että battle royale  -pelit ovat kehittyneet juuri selviytymispeleistä, ei studio lähde mukaan kilpailuun.

VG24/7:n mukaan Foge selittää päätöstä vertaamalla battle royale -markkinoita viljapeltoon.

”Joku on rakentanut täydellisen, upean leikkuupuimurin ja käynyt pellon läpi. Ja sitten joku kysyy, että haluaisitko sinäkin rakentaa puimurin ja käydä pellon läpi. Mutta eihän siellä ole enää viljaa jäljellä”, Foge selittää.

Foge toteaa, että kehittäjien kannattaa mielummin tehdä jotain uutta kuin seurata muiden jalanjäljissä ja ”yrittää kerätä jämiä”.

State of Decay 2 ilmestyy Windows PC:lle ja Xbox Onelle 22. toukokuuta. Alta näet pelin tuoreen pelikuvatrailerin.