Suurimpia peliyhtiöitä edustava ESA-järjestö tuomitsee Trumpin rasistiset kommentit

12.01.2018 17:24 | Muropaketin toimitus

Suurimpia videopelialan toimijoita edustava Entertainment Software Assocation on julkaissut lausunnon, joka tuomitsee Donald Trumpin maahanmuuttajia koskevat kommentit.

Videopelialan kauppajärjestö Entertainment Software Assocation on julkaissut lausunnon, jossa se ottaa kantaa presidentti Donald Trumpin maahanmuuttoa koskevaan törkykommenttiin. Kuten Polygon raportoi, on Trumpin uutisoitu todenneen, että muun muassa Haitilta ja Afrikasta saapuvat maahanmuuttajat ovat peräisin ”paskamaista”.

ESA julkaisi kannanottonsa Twitterissä, ja siinä todetaan:

”Amerikan suuruus perustuu moniarvoisuuteen. Presidentin ällöttävät kommentit romuttavat maamme perusarvoja. Yhteiskunnassamme ei ole sijaa tällaiselle takaperoiselle ajattelulle, ja tuomitsemme sen mitä voimakkaimmin.”

Alkuperäisen twiitin näet alta.

ESA on vuonna 1994 perustettu videopelialan kauppajärjestö, johon kuuluvat suurimmat peliyhtiöt, kuten Electronic Arts, Activision Blizzard, Microsoft, Ubisoft ja Nintendo. ESA ottaa usein kantaa yhteiskunnallisiin ja pelikulttuuriin liittyviin yhteiskunnallisiin keskusteluihin. Viime viikolla kerroimme järjestön kritisoineen ankarasti uutta peliriippuvuuden tautiluokitusta.