Tuoreella videolla selvitetään, kuinka monessa E3-messujen pelissä oli ampuma-aseita

18.06.2017 20:34 | Muropaketin toimitus

Kotakun toimittaja selvitti E3-messuilla, kuinka monessa pelissä ammutaan aseilla. Lopputulos ei yllätä, mutta antaa ajattelemisen aihetta.

Aseet ja niillä ampuminen ovat pelaajille arkipäivää. Valtaosassa menestyneimmistä peleistä ammutaan tavalla tai toisella, urheilupelejä lukuunottamatta. Olipa kyse sitten rötöstelystä GTA:ssa tai sotatantereella räiskimisestä Battlefieldissa, ampuma-aseilla on keskeinen rooli videopelaamisessa.

Kotakun toimittaja Tim Rogers päättikin tehdä hauskan ”tieteellisen” kokeen. Kuluneella viikolla järjestetyillä E3-messuilla Rogers kiersi tapahtumaa, valitsi sattumanvaraisesti 25 peliä ja tarkisti, kuinka monessa niistä on ampuma-aseita. Lopputulokseksi hän sai, että 20:ssä hänen valitsemistaan peleistä oli jonkinlaisia ampuma-aseita.

Ampuma-aseet puhuttavat erityisesti Yhdysvalloissa, jossa on korkeampi kuolleisuus käsiaseista kuin missään muussa teollisuusmaassa. CBS Newsin mukaan amerikkalaisilla on 10 kertaa suurempi mahdollisuus kuolla ampuma-aseisiin kuin 22:ssa muussa korkeatuloisessa valtiossa. On siis ymmärrettävää, että aiheeseen kiinnitetään huomiota myös videopeleissä.

Vaikka Rogersin alla oleva tutkimusvideo onkin päällisin puolin humoristinen, on sen selvästi tarkoitus herättää kysymys: Miksi melkein kaikissa peleissä ammutaan?