Uusimmat

Battlefield 3 Domen moninpeliannakossa

14.10.2011 17:24 Jukka O. Kauppinen

Heikki Takala vieraili äskettäin DICE-pelitalon studiolla ottamassa tyyppejä Battlefield 3 -pelistä. EA:n alkuperäinen tarkoitus oli tarjota pelistä arvostelutilaisuus, mutta kun kaikki tekniikka ei mennyt ihan putkeen, niin päätimme tehdä kehnon arvostelun sijaan hyvät ennakot.

Edellisen yksinpeliennakon jatkeeksi nyt tarinaa Battlefield 3:n moninpelistä. Joka on muuten hyvä.

Lainaus ennakosta:

Tämä henki ainakin itselläni koostuu valtavista kartoista. Ja valtavia ne tulevat olemaan. Conquest Operation Firestorm kartalla oli uskomattoman hauskaa. Heti spawnin jalkeen useimmat olivat täysin hukassa, sillä kartta näytti täysin tolkuttomia etäisyyksiä. 500 metriä lähimpään tavoitteeseen, tuhatkunta toiselle. Ainoa tapa päästä määräpaikkaan oli ottaa jeeppi alle ja tehdä sokkona  kamikaze-isku tavoitteeseen. Vastapuolen suunnitelmat olivat samat, sillä törmäsin päätäpahkaa vihollisen kulkuneuvoon – ja kuolo korjasi molemmat. Hetken kuluttua koko paikka oli revitty hajalle niin tankkien kuin hävittäjien toimesta, sotilaiden juostessa ristiin rastiin tavoitteen ympärillä.

Battlefield 3 kannustaa tiimipohjaiseen pelaamiseen jo pelkästään rakenteensa puolesta. Betan Metro-kartta ei tehnyt tätä valitettavasti kovinkaan selväksi. Mutta se mitä Dice esitteli nyt, oli Battlefieldia parhaimmillaan. Hitaasti etenevä taktiikoin toimiva tiimi dominoi käytännössä mitä tahansa tilannetta, ramboilijoiden jäädessä auttamatta jalkoihin. Hahmoluokat vaikuttavat tasapainoisilta, vaikkakin melko virtaviivaistetuilta. Pisteiden jakaminen otteluissa täydentää luokkia mukavasti, sillä nyt rankit nousevat nopeasti myös lääke- sekä ammuspakkausten jakamisesta, kuin suojatulen antamisesta.

Lue koko juttu: Battlefield 3 -moninpeliennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Battlefield 3 -yksinpeliennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Battlefield 3 on miltei keskuudessamme. Pelkästään pelin beta on kohdannut typerryttävät ennakko-odotukset, ja myrsky on hiljalleen kuplinut vesilasissa useista sen ongelmista. Siksi jätämme ne  edelleen hautumaan, ja pidämme peukkuja pystyssä odotellen myrskyn muuttumista hurrikaaniksi.

Sen sijaan sukellamme yksinpelikampanjan saloihin jota Dice esitteli neljän tehtävän verran Tukholmassa, yhdessä Hit n’ Runiksi nimetyn co-op tehtävän rinnalla. Koetun perusteella tiedossa on melkoinen vuoristorata, mutta luultavasti lyhyt sellainen.

Lue myös

id Software jumahti 90-luvulle: arvostelussa RAGE

Rockstar juhlii: Grand Theft Auto III 10 vuotta

Warhammer 40K: Space Marine Chainsword -kilpailun mestarilliset teokset

Xenonauts on uusi tulkinta X-COM/UFO-strategiapeleistä

Muropaketin uusimmat