Uusimmat

Sonyn uusi PSN murrettiin heti (päivitetty)

18.05.2011 16:59 Jukka O. Kauppinen

(Päivitetty) Sony sai avattua ensimmäiset osaset PlayStation Network -palvelustaan kuukauden tauon jälkeen toissapäivänä, mutta painajainen ei lopu. Ei. Se jatkuu.

Näet. Vasta avatun PSN:n sivusto, jonka kautta käyttäjät voivat vaihtaa haxorien varastamat salasanansa, on jo murrettu.

Hakkerithan varastivat PSN-palvelusta 77 miljoonan käyttäjän kaikki henkilötiedot. Sattuneesta syystä käyttäjien täytyy nyt vaihtaa palvelussa käyttämänsä salasanat. Mutta kun. Salasanan vaihtosivusto on jo murrettu. Sivustolle pystyttiin murtautumaan HTML-takaoven kautta, sillä käyttäjät tunnistettiin PSN-tilin sähköpostiosoitteen ja syntymäpäivän perusteella. Kas kummaa, juuri niitä tietoja, jotka murtautujat jo veivät.

Päivitys: Näillä näkymin tilanne vaikuttaa kuitenkin alkuperäistä valoisammalta, sillä nähtävästi häiriköt ovat vain pystyneet sotkemaan käyttäjien salasanoja.

Sony on tempaissut salasanan vaihtosivunsa pois verkosta ja yrittää ilmeisesti kehittää jotain uutta ratkaisua tietoturvapainajaiseensa. Olisihan se ihan kiva vaikka vaihtaa PSN-salasana ja katsella jännittäviä luottokorttilaskuja odotellessa, että mitäs kaikkea tilille on kuukauden aikana tehtykään.

Päivitetty 19.5. klo 12:40: Sony ilmoittaa korjanneensa tunnussana-sivustonsa. Saitilla ollut takaovi on nyt suljettu ja sivusto palautettu linjalle.

 

Aiemmin tänään Sony kertoi, että yhtiö on jättänyt suomalaiset PSN-käyttäjät toistaiseksi suojaamatta henkilötietovarkauksilta. Sony on järjestänyt brittiläisille, saksalaisille, ranskalaisille ja muutamien muiden EU-maiden asukkaille vuoden mittaisen turvaohjelman henkilötietojen väärinkäytöksiä vastaan. Suomalaisia suoja ei kuitenkaan koske. Jos joku väärinkäyttää henkilötietojasi, niin joudut toistaiseksi selvittämään ongelmasi ja siitä koituvat kustannukset itse, vakuutusyhtiösi kanssa.

Lisää aiheesta

Sony kaivaa vallihautoja ja linnoittaa verkkopalvelunsa

Sony hyvittelee PSN-ongelmia kasalla ilmaispelejä

Sony sai morppinsa takaisin linjoille

Japanin hallitus kielsi PSN:n käynnistämisen

Hakkerit iskivät Square Enixiin – PSN-murtajat asialla?

PSN nousi, mutta kauppa on yhä kumossa

PSN-katkos riitti: pelaajat vaihtavat Xboxiin

Muropaketin uusimmat