Uusimmat

Vuoden pahimmat pettymykset: Nämä odotetut pelit tarjosivat vain keskinkertaisia pelihetkiä

25.12.2021 12:00 Muropaketin toimitus

Aiemmin listasimme vuoden parhaat ja vuoden huonoimmat pelit, mutta huippujen ja pohjalukemien väliin mahtuu itseasiassa valtaosa vuoden pelijulkaisuista. Kuinka ollakaan, keskikastiin putosi myös useampi vuoden suurista pelijulkaisuista.

Esimerkiksi uusi Call of Duty -peli jäi hyvin laimeaksi. Peli nappasi arviossamme vain 3,5 tähteä, ja kriitikkomme summasi kokemuksensa: ”Call of Duty: Vanguardin räiskintä viihdyttää, mutta varsinaiset uudistukset jäävät vähäisiksi.”

Arvostelu | Call of Duty: Vanguardista huomaa, että uudet ideat alkavat olla vähissä

Tätä pahemman pettymyksen tarjosi Far Cry 6, joka ei hyvistä lähtökohdista huolimatta päässyt pelisarjan edellisten osien tasolle. Edes Breaking Bad -tähti Giancarlo Esposito ei pystynyt nostamaan uutukaista keskinkertaisuuden suosta.

Kriitikkomme mukaan suurin ongelma kolmeen tähteen jäävällä pelillä on samojen vanhojen kaavojen toistaminen: ”Siinä ei ole mitään uutta tai yllättävää, vaan samaa vuosikymmenen vanhaa kaavaa jatketaan taas uudet maalit päällä.”

Far Cry 6 on selvä Ubisoft-peli hyvässä ja pahassa – ”10 vuoden jälkeen alkaa jo olla ähky”

Ja niinhän siinä kävi, että myös pitkään odotettu Resident Evil Village jäi lopulta kädenlämpöiseksi. Kuten kriitikkomme totesi, kolmen tähden peli ”tuntuu kaikin puolin hyvin perinteiseltä Resident Evililtä, joka ei kuitenkaan saavuta tarinallisesti tai pelattavuudeltaan pelisarjan kulta-ajan osia”.

Arvostelu | Resident Evil Village jättää kaipaamaan Capcomin pelisarjan kulta-aikoja

Edeltäviä karvaampi pettymys oli ainakin yhdelle kriitikoistamme vuosikausia odotettu Oddworld: Soulstorm. Kulttipelisarjan uusi osa jäi vain kolmeen tähteen, kun kaavoja ei uskallettu uudistaa tai ainakaan viedä oikeaan suuntaan.

”Lopputulemana on siis aika keskinkertainen peli, joka tuntuu Oddworldilta, mutta ei nouse pelisarjan parhaimmistoon oikein miltään osin”, summasi arvostelijamme kokemuksensa.

”Epätasainen, buginen ja liian vähän uudistuksia” – Arvostelu | Oddworld: Soulstorm on selkeä pettymys

Ja tietysti suunnattoman pettymyksen tarjosi DICEn odotettu Battlefield 2042, mutta tämäpä ei näkynyt vielä arviossa. Muropaketin kriitikolta irtosi pelille peräti neljä tähteä ja runsaasti kiitosta, mutta peli testattiinkin etukäteen erillisessä sessiossa. Julkaisun jälkeen paljastui missä kunnossa peli todellisuudessa on, ja siitä on muun muassa tullut yksi Steamin vihatuimmista peleistä.

Voimme vain toivoa, että EA:n jättiräiskintä saadaan jatkossa korjattua kelvolliseksi peliksi.

Arvostelu | Battlefield 2042 on erittäin vahva peli – tarjoaa paljon uutta vanhoja faneja unohtamatta

Muropaketin uusimmat