Uusimmat

Yli puolet naispelaajista salaa verkkopeleissä sukupuolensa – syyn voi arvata jokainen

20.05.2021 11:20 Muropaketin toimitus

Kansainvälinen kysely paljastaa, kuinka paljon lokaa naispelaajat saavat niskaansa sukupuolensa takia.

Peräti 59 prosenttia naispelaajista on salannut sukupuolensa verkkopeleissä, jotta he eivät joutuisi nimittelyn ja solvaamisen kohteeksi.

Tämä selviää Reach3 Insightsin ja Lenovon teettämästä kyselystä, josta uutisoi Games Industry. Kyselyyn vastasi yli 900 naispelaajaa Yhdysvalloista, Saksasta ja Kiinasta.

Kyselyn perusteella ei ole ihmekään, että naispelaajat salaavat sukupuolensa. Peräti 77 prosenttia vastaajista kertoo kohdanneensa erityisesti sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää pelatessa. Lisäksi 44 prosenttia kertoo myös saaneensa ”kutsumattomia ehdotuksia ryhtyä ihmissuhteeseen”.

”Usein päädyn pelaamaan MMORPG-pelejä mieshahmolla, jotta muut pelaajat eivät tajuaisi minun olevan tyttö”, kertoi eräs vastaaja. ”Yritämme piilottaa itsemme, jotta ihmiset eivät flirttaile kanssamme tai lähettele tavaraa, viestejä tai kuvia joita emme halua.”

Verkkopelien toksisesta pelikulttuurista on keskusteltu paljon viime vuosina. Naisvihamielisyys eli misogynia on yksi toksisuuden näkyvimmistä muodoista, mutta myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuva vihamielisyys on erittäin yleistä.