Yllättävä paljastus: Yksikään Xbox-konsoli ei ole koskaan tehnyt voittoa

06.05.2021 10:07 | Muropaketin toimitus

Xboxin varajohtaja paljasti oikeudessa kiehtovan yksityiskohdan Xbox-konsoleiden tuottavuudesta.

Parhaillaan käynnissä oleva Epic Gamesin ja Applen välinen oikeustaistelu tuottaa välillisesti kiehtovia paljastuksia pelimaailman kulisseista. Aiemmin selvisi esimerkiksi, kuinka paljon Epic maksaa viikoittain jakamistaan ilmaispeleistä, ja tuorein paljastus koskee Microsoftin konsolien liiketoimintaa.

Kuten Comic Book kertoo, todisti Xboxin varajohtaja Lori Wright oikeudenkäynnissä ja häneltä kysyttiin Xbox-mallien tuotoista. Wright paljasti, että Xbox-konsoleita ei ole koskaan myyty voitolla. Yhtiö ottaa siis takkiin jokaisesta myydystä konsolista ja voitot tehdään sen sijaan myymällä pelejä ja palveluita.

Wrightin paljastuksen valossa on selvää, miksi Xbox on panostanut viime vuosina valtavasti yksinoikeuspelejä tuottaviin studioihin sekä Xbox Game Pass -palveluunsa.

LUE MYÖS:  ”PlayStation kyykyttää Xboxia ainakin Suomessa, mutta yhdessä asiassa Sony laahaa pahasti perässä” | Toimittajan puheenvuoro

Sonyn tiedetään toimivan samoin kuin Xboxin ainakin PlayStation 5:n kohdalla, sillä myös PS5:ttä myydään tiettävästi alihintaan. Liiketoimintamallin on tarkoitus tietysti tuoda konsolialustalle mahdollisimman paljon pelaajia, jotka sitten ostavat pelejä. Wrightin todistus osoitti oikeudessa, minkä vuoksi esimerkiksi Xboxin täytyy velottaa pelijulkaisijoilta rahaa pelien julkaisemisesta alustallaan.