Uusimmat

Microsoftin uusi projekti jäljittelee Horizon Zero Dawnia, paljastaa työpaikkailmoitus

24.06.2017 09:33 Muropaketin toimitus

Microsoftilla työstetään peliä, joka kulkee Horizon Zero Dawnin jalanjäljissä. Mitään tarkempaa tietoa projektista ei ole julkistettu.

Maaliskuun vaihteessa julkaistu Horizon Zero Dawn oli menestys Sonylle, vaikka kyseessä oli täysin uusi IP. Ei siis ole ihme, jos pelistä tullaan ottamaan vaikutteita lähivuosina ilmestyvissä peleissä.

Tuoreen työpaikkailmoituksen perusteella näyttääkin siltä, että Microsoftilla halutaan kulkea Guerrilla Gamesin postapokalyptisen seikkailun jalanjäljissä. VG24/7:n mukaan rekrypalvelu G3D on kaksi kuukautta sitten hakenut työntekijää Lead Enviroment Artist -nimikkeellä ”Microsoftin uuden sukupolven AAA-peliin”.

Ilmoituksessa projektin kuvaillaan suoraan olevan ”samankaltainen kuin Horizon Zero Dawn”. Microsoft ei siis turhaan peittele jäljittelyään.

Xbox-johtaja Phil Spencer on vihjannut, että Microsoftilla on ”uusia juttuja” suunnitteilla, mutta todennut samalla, että niitä ei nähdä vielä pariin vuoteen. Ilmoituksen peli voisi hyvin olla yksi Spencerin mainitsemista projekteista.

Horizon Zero Dawn on yksi vuoden kehutuimmista peleistä, ja se sai myös Muropaketin arviossa vuolaat kehut osakseen. Viime viikolla järjestettyjen E3-messujen yhteydessä julkistettiin pelin ensimmäinen laajennus, joka kantaa nimeä The Frozen Wilds. Guerrilla Gamesin kehittäjät ovat myös vihjailleet jo pelin mahdollisesta jatko-osasta, ja luvanneet, että mahdollinen jatko-osa sisältäisi vielä enemmän dinosaurusrobotteja.