Uusimmat

Arkistojen aarteita: palautettuja juttuja vuosilta 1999 ja 2000

11.10.2012 17:00 Jukka O. Kauppinen

Vilkkaan uutisoinnin ja lounasomenan jälkeen mieli oli sen verran virkeä, että päätin tsekata Domen muinaisten, linjoilta kadonneiden arkistojen jäämistöistä miten hyvin vanhimpia peliarvosteluja ja artikkeleita löytyy nykysaitilta. Vanhimman pään juttuja vuosilta 1999 ja 2000 onkin näemmä palautettu kohtuullisesti, mutta löytyipä sieltä jotain pelastamatontakin…

Kadonneiden arkistojen metsästäjät tarjoavat siten tänään:

PowerPlay, nettipelien pelastus?

08.01.2000

Valve Software on esitellyt uuden, erittäin lupaavalta vaikuttavan moninpeliteknologian nimeltä PowerPlay. PowerPlay on kokoelma erilaisia verkkoprotokollia, joiden avulla modeemiyhteyksien lagi aiotaan pudottaa nettipeleissä lähiverkkojen tasolle. Kuulostaa uskomattomalta, mutta systeemi voi todellakin lunastaa lupauksensa, sillä PowerPlayta on on kehittämässä Valven lisäksi myös internet-tekniikan jättäiläinen, Cisco Systems, jonka järjestelmiin perustuu suurin osa maailman internet-runkoverkoista.

Combat Mission (PC)

6.7.2000

Combat Mission: Beyond Overlord on historiallinen taktinen sotapeli, joka sijoittuu toisen maailmansodan loppuvaiheisiin. Tapahtumat alkavat Normandian maihinnoususta kesällä 1944 ja jatkuvat aina Kolmannen Valtakunnan romahtamiseen Saksan sydämessä 1945. Pelaaja komentaa etulinjassa pientä taisteluyksikköä joko liittoutuneiden tai saksalaisten puolella. Pelattavaksi löytyy nivaska yksittäisiä skenaarioita, lyhyitä kampanjoita ja tehtävägeneraattorilla luotavia satunnaistehtäviä.

Kesäpelattavaa jäätelöautolta

31.07.2000

Viime vuonna julkaistu Dropmania on ilmeisesti Suomen historian myydyin peli 50.000:lla kappaleellaan. Koko painos myytiin julkaisuvuoden aikana ja PuzzleStationilla pyritään samaan. Tavoite on hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa sillä peli tähtää vastaavaan markkinarakoon. Hauska, yksinkertainen puzzlepeli rassaa pelaajia positiivisella tavalla ja vetoaa kaikenikäiseen yleisöön.

Need for Speed: Road Challenge (PC)

07.07.1999

Erilaisia autoja pelistä löytyy toistakymmentä, ja kaikki niistä ovat Need for Speedeille tyypillisesti satojentuhansien hintaisia unelmakärryjä. Mukana ovat mm. BMW:n M5 ja Z3 mallit, Chevrolet Camaro Z28 ja Corvette C5, Ferrarin F50 ja 550 Maranello, Jaguar XKR, Lamborghini Diablo SV, McLaren F1 GTR, Mercedeksen CLK GTR ja SLK 230, Porche 911 Turbo ja Pontiac Firebird T/A.

Alone in the Dark saa jatkoa – Alone in the Dark 4 tulossa

5.8.2000

Alone in the Dark 4 sisältää itse asiassa kaksi juonta. Pelissä on kaksi pelattavaa hahmoa, jotka kokevat täysin erilaisen seikkailun. Peli marssittaa juonen edistyessä ruudulle yli 20 hahmoa, joista on tavalla tai toisella haittaa tai hyötyä. Resident Evilin ja tuoreemman Koudelkan tapaan pelin taustakuvat on renderöity etukäteen ja kamerakulma on lukittu. Pimeissä huoneissa ja luolissa tunnelmaa luo sankarin/sankarittaren realistisesti toimiva taskulamppu, jonka vaikutusta voi ihailla oheisista ruutukaappauksista.

Vuoden 1999 onnistujat

30.01.2000

Kun valitsimme kuukausi sitten kymmenen vuoden 1999 suurinta epäonnistujaa, moni toivoi meiltä samaa asiaa: valitkaa myös onnistujat, pelit jotka ylittivät kaikkien odotukset. Ja niin me sitten teimmekin. Vuoden 1999 onnistujat, olkaa hyvä!

Lisää aiheesta

eDome 13 vuotta sitten: Team Fortress 2:ta odotellessa Babylon 5 kuoli

Arkistojen aarteita: mm. Crash Bandicoot, Hunter, No One Lives Forever, Ratchet & Clank…

eDome 11 vuotta sitten: kun Blizzard ilmoitti maailman muuttuvan

BattleTechiä arkistojen uumenista: MechCommander

Lue myös

Dead or Alive 5:ssä on naurettavat tissifysiikat ja toimiva taistelupeli

Kepes Moden musiikkivideo riemuitsee nörttiydestä

Valve etsii laitetestaajia – nörttien kuningatar on firman laitepomo!

Vieraissa: peli- ja laiteuutuuksia Playground 2012 -tapahtumassa