Cyberpunk 2077 ei ole joulukuun ainoa tähti – Hittipelin ohella ilmestyy myös liuta muita kiinnostavia pelejä

01.12.2020 20:00 | Muropaketin toimitus

Joulukuun alkupuolella riittää vielä uusia pelijulkaisuja sopivasti pukinkonttiin.

Vilkas pelisyksy alkaa hiipua jouluaaton lähestyessä. Kuukauden alkupuolella ilmestyy kuitenkin vielä uutta ja lupaavaa pelattavaa useille alustoille.

Listasimme kuukauden suurimmat ja kiinnostavimmat pelijulkaisut, joista osa onkin jo heti tänään saatavilla.

Twin Mirror

Vampyrista ja Tell Me Whysta tunnettu Dontnod Entertainment avaa kuukauden julkaisemalla yliluonnollisen seikkailupelinsä Twin Mirror. Psykologisen trillerin pääosassa on journalisti Sam, joka palaa selvittämään lapsuuden kotikaupunkinsa synkkiä salaisuuksia. Apunaan hänellä on kyky liikkua reaalimaailman ohella myös sisäisessä ”mielipalatsissaan” etsimässä johtolankoja.

Twin Mirror on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Empire of Sin

Jos olet aina halunnut pyörittää omaa rikossyndikaattia, Empire of Sin antaa siihen mahdollisuuden. Kieltolain aikaisiin Yhdysvaltoihin sijoittuva strategiapeli laittaa pelaajan ohjastamaan yhtä rikosperhettä ja kamppailemaan muiden kanssa Chicagon herruudesta. Pelistä vastaa Doom-legenda John Romeron perustama Romero Games.

Empire of Sin on saatavilla PC:lle, Macille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

Worms Rumble

Worms-pelien kukoistuksen päivistä on aikaa, mutta olisiko uudesta matopelistä elvyttämään suosittu pelisarjaa? Tällä kertaa Team 17 -studion sotaisat madot lähtevät battle royale -kamppailuun 32 pelaajan välisissä taisteluissa ja useamman pelimoodin voimin. Taisteluun voi käydä yksin tai tiimissä, ja peli tukee myös alustojen välistä yhteispeliä.

Worms Rumble on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle.

Immortals Fenyx Rising

Torstaina 3. joulukuuta ilmestyy pelijätti Ubisoftilta jotain aivan uutta, kun Assassin’s Creed -sarjan veteraanit tekevät uuden aluevaltauksen. Immortals Fenyx Rising on kreikkalaisesta mytologiasta ammentava toimintaseikkailu, joka teki vaikutuksen jo ennakkotestissä. AC-sarja poiketen Immortals on piirrostyylinen, huumorintajuinen seikkailu, joka tarjoaa lennokasta taistelua, pulmanratkontaa ja fantasiamaailman tutkiskelua.

Immortals Fenyx Rising ilmestyy 3. joulukuuta PC:lle, Xbox Onelle, Xbox Series S/X:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle ja Stadialle.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Ubisoftin tuleva toimintaseikkailu Immortals Fenyx Rising vaikuttaa loistavalta – ”Meni heti joulupukin toivelistalle”

LUE MYÖS: Immortals Fenyx Rising tarjoaa mytologiaa, hirviöitä ja huumoria – Kattavassa esittelyssä Ubisoftin uusi open world -seikkailupeli

Haven

Samana päivänä Immortalsin kanssa ilmestyy myös aivan toisenlainen seikkailu. Indiepeli Haven yhdistelee tieteisfiktiota, vieraan maailman tutkimista ja parisuhteen ruotimista yllättävällä tavalla. Omaperäiseen reseptiin kuuluu myös se, että pelaaja ohjastaa samaan aikaan molempia päähenkilöitä dialogeista aina taisteluihin asti. Kesällä Steam Game Festivalin yhteydessä totesimme Havenin hyvin lupaavaksi seikkailupeliksi.

Haven ilmestyy 3. joulukuuta PC:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle. Ensi vuonna peli saapuu sitten myös Nintendo Switchille ja PlayStation 4:lle.

Call of the Sea

Ensi viikolla seikkaillaankin sitten historiassa pulmia ratkoen, kun Call of the Sea saapuu useille alustoille. Pulmanratkontaa ja tarinallista seikkailua yhdistävä ensimmäisen persoonan peli vie pelaajat 1930-luvulle Tyynenmeren saarelle, jonne päähenkilö Norah saapuu jäljittämään tutkimusmatkalla kadonnutta aviomiestään.

Call of the Sea saapuu PC:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle 8. joulukuuta.

Doom Eternal (NS)

Aiempien julkaisujen käännöksiä emme yleensä paljon listaile, mutta Doomin saapuminen uudelle alustalle on aina merkkihetki. Onhan kyseessä kuitenkin erinomainen räiskintäpeli ja yksi vuoden kehutuimmista pelijulkaisuista.

Doom Eternal rantautuu viimein Nintendo Switchille 8. joulukuuta.

LUE MYÖS: Arvostelu: Vihdoinkin ilmestynyt Doom Eternal on hauska ja helvetin näyttävä räiskintäpeli, joka ei ota itseään liian vakavasti

Cyberpunk 2077

Kuun puolivälin lähestyessä koittaa sitten viimein hetki, jota miljoonat pelaajat ovat odottaneet henkeään pidätellen ja monien turhauttavien lykkäysten läpi. Cyberpunk 2077 ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä kyseessä on The Witcher -peleistä tunnettu CD Projekt Redin odotettu ja kaikin puolin massiivinen toimintaroolipeli, joka sijoittuu virallisesti Cyberpunk-pöytäroolipelin universumiin.

Cyberpunk 2077 ilmestyy 10. joulukuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series S/X:lle ja Stadialle.

Medal of Honor: Above and Beyond

Vielä ennen joulua nähdään myös yllättävä comeback, kun Medal of Honor -sotapelisarja herätetään henkiin kahdeksan vuoden hiljaiselon jälkeen. EA:n muinainen hittisarja palaa nyt Titanfallista tunnetun Respawn Entertainmentin kehittämänä VR-räiskintänä, joka viskaa pelaajan jälleen toisen maailmansodan keskelle.

Medal of Honor: Above and Beyond ilmestyy PC:lle 11. joulukuuta.

Muropaketin uusimmat