Uusimmat

Battlefield 3 – ”kaikki on kiinni ideasta ja toteutuksesta”

11.05.2011 19:30 Tero Lehtiniemi

Ruotsalaisen Digital Illusions -studion, DICEn, työstämä Battlefield-pelisarja on viehättänyt räiskintäkansaa jo siitä ihan ensimmäisestä Battlefield 1942 -teoksesta saakka. Oivallista sarjaa on sittemmin laajennettu moneen suuntaan, niin ilmaispelien kuin konsoleille ladattavien räiskintöjen suuntaan.

Painopiste on kaikesta huolimatta edelleen ydinsarjassa, vaikka Bad Companyt ovatkin olleet kovia hittejä. Loppuvuodesta ilmestyvästä Battlefield 3 -pelistä ei vielä tiedetä ihan mahdottomasti, mutta ehkä ripauksen enemmän Domen pikkuhaastattelun jälkeen…

Haastateltavanamme Battlefield 3 -pelin vastaava tuotaja Patrick Bach.

Pelisarjoihin julkaistaan uusia osia yhä tiheämmällä aikavälillä. Monet ovat kritisoineet tilanteen kehittymistä tähän suuntaan, sillä se tappaa innovaation ja rohkaisee pelikehittäjiä pysymään tutuissa ja toimiviksi havaituissa ratkaisuissa. Mitä haluaisit sanoa näin ajatteleville?

He ovat sekä oikeassa että väärässä. Tuttujen toimivaksi havaittujen elementtien käyttäminen ei ole mikään häpeä, jos sinulla on selkeä idea, pystyvä tiimi ja saat koottua näiden kanssa hyvän kokonaisuuden. Ei kaikkien pelien välttämättä tarvitse luoda täysin uudenlaista pelikokemusta. Eiväthän muusikotkaan kehitä uusille levyilleen aina uusia instrumentteja, vaan kaikkia on kiinni ideasta ja toteutuksesta.

Moninpeliominaisuudet ovat peleissä yhä tärkeämpi ja tärkeämpi osa-alue, ja tällä osa-alueella kilpailu on erityisen kuvaa. Minkälaisia valttikortteja Battlefield 3:n moninpeli sisältää?

Battlefield-sarjan pelejä on aina pidetty kovina niminä verkkoräiskintäpiireissä, eikä ole mitään syytä miksemme pysyisi sarjan ja nimen asettamalla tasolla myös kolmososan kanssa. Dicellä on yli kymmenen vuoden kokemus verkkoräiskinnöistä, ja tiimissä on monia Battlefield 1942:n parissa työskennelleitä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään Battlefield-konseptia, eikä kolmososa ole tästä mikään poikkeus.

Moninpeliominaisuuksiin kiinnitetään huomiota yhä enenevissä määrin, mutta kaikkia tämä ei kiinnosta. Minkälaista sisältöä yksinpelistä kiinnostuneille on tarjolla perinteisen kampanjan lisäksi?

Pyrimme toimivan moninpelin lisäksi tarjoamaan jotain kaikille pelaajille persoonallisuudesta ja mielentilasta riippumatta. Yksinpeli tulee olemaan merkittävässä osassa, mutta moninpelistä voi luonnollisesti nauttia myös ilman tiimipelin vaatimaa työskentelyä tai vastuuta.

Mitä ajattelet kilpailijan samoihin aikoihin julkaistavasta pelistä? Onko kilpailu mielestänne tervehenkistä, ja voiko sen jopa nähdä eräänlaisena kannustimena tai jopa opettavaisena kokemuksena?

Kilpailu on hyvä tapa edistää asioita. Todellinen kehitys vaatii mielestäni aina terveellisen määrän kilpailua, ja se rohkaisee kaikkia yrittämään paremmin jotta kuluttaja saisi laadukkaamman tuotteen. Pahinta mitä voisi tapahtua olisi että pelien kehittyminen pysähtyisi, jonka takia näemme tärkeimpänä tehtävänämme FPS-lajityypin kehittämisen. Luonnollisesti pyrimme aina olemaan se joka näyttää suunnan.

Activision on tällä hetkellä räiskintägenren kuningas, ja on puhuttu että EA suunnittelisi tämän riistämistä. COD-sarja pärjää sen verran hyvin, että kiinnostaa kuulla minkälaisilla ominaisuuksilla pyritte houkuttelemaan Call of Duty -yleisöä pelinne pariin?

Pelikehittäjänä yritämme luonnollisesti aina pyrkiä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Uskomme, että Battlefieldin tiimipelielementit tuhoutuvaan ympäristöön ja kulkuvälineisiin yhdistävä resepti on lajityypin tulevaisuus. Teimme sitten paremman pelin tai emme, yritämme viedä lajityyppiä kokonaisuutena eteenpäin.

Minkälaista ladattavaa lisäsisältöä suunnittelette? Uusia VIP-passeja?

Ainoa latauspaketti jonka olemme julkistaneet on  ”Back to Karkand” -paketti, joka tarjoaa uudelleentehtyjä karttoja, aseita ja kulkuneuvoja Battlefield 2:sta. Jos ennakkotilaat pelin, tämä paketti on ilmainen.

Pelistä esitetyt näyttävät videopätkät ovat mitä ilmeisemmin PC-versiosta. Aiotteko näyttää pätkiä myös Xbox 360 -versiosta? Ja kuinka PC-versio tulee eroamaan konsoliversiosta jo nyt tiedettyjen moninpelieroavaisuuksien lisäksi?

Filosofiamme on ettemme puhu asioista joita emme voi todistaa. Tämä pitää paikkansa myös Xbox 360 -version suhteen. Kaikki pelien ydinelementit, kuten animaatiot, renderöinti ja ympäristön tuhoutuminen ovat kaikilla alustoilla samat. Jotain eroavaisuuksia kuitenkin on, pääosin PC:iden suuremman muistikapasiteetin ja näytönohjaimien vuoksi. Yritämme kuitenkin edistää lajityyppiä kaikilla alustoilla. Kuten Bad Company 2 viime vuonna todisti, mielestämme osaamme tehdä myös laadukkaita konsoliräiskintöjä.

Battlefield on aina ollut moninpeliin keskittyvä tuotenimi. Sitten teitte Bad Companyt, jotka tarjosivat kampanjapohjaisempaa ja konsoliystävällisempää pelikokemusta. Battlefield 3:n kanssa näytätte sotkevan nämä kaksi yhteen. Kehitättekö kuitenkin näitä kahta sarjaa vielä erikseen jatkossa?

Yritimme antaa Bad Company -sarjalle omanlaisensa sielun, joka erottaisi sen varsinaisesta Battlefield-sarjasta. Toivomme että tämä on ilmiselvää myös julkaisemamme Battlefield 3 -materiaalin perusteella. Koska molemmat ovat kuitenkin Battlefield-nimen alla kulkevia pelejä, molemmissa on tiettyjä samoja tunnuspiirteitä.

Tiedämme, että pelissä tulee olemaan co-op-kampanja, joka on erillinen yksinpelikampanjasta.Voisitteko kertoa hieman tarkemmin mistä on kyse? Esimerkiksi kuinka pitkä se tulee olemaan?

Olemme ilmoittaneet että Battlefield 3:een tulee co-op-pelitila, mutta emme minkälainen se tulee olemaan.

Voisitteko kertoa uusista sotilaspäivityksistä ja asemodifikaatioista?

Emme voi vielä puhua tällaisista. Voin kuitenkin luvata, että määrällisesti ollaan ainakin samalla tasolla kuin aiemmissa osissa.

Onko Battlefield 3:ssa Onslaught-tila?

Emme voi vielä kertoa.

Miksi konsoleilla on 24 pelaajan rajoitus moninpelissä? Onko kyse verkko-ongelmista vai suorituskyvystä?

Pelaajamäärän, tuhoamisen, yleisen graafisen ulkoasun , verkko-ominaisuuksien ja muiden osatekijöiden välillä on aina löydettävä tasapaino. Koska pyrimme tarjoamaan näiden kaikkien osalta parhaan mahdollisen kokemuksen, katsoimme että 24 pelaajan rajoitus konsoleilla antaa tilanteessa parhaan mahdollisen tasapainon. Sama rajoitus oli myös Bad Company 2:ssa ja mielestämme se toimi hyvin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että pelaajamaksimimme ovat silti korkeammat kuin suurimmalla osalla kilpailijoista. Tähän täytyy vielä lisätä tuhoutuva ympäristö ja ajoneuvot. Monet ovat yrittäneet suurempaa pelaajamäärää, mutta kokemusta on vaikea pitää mielekkäänä vain pelaajamäärää lisäämällä. Emme ole lainkaan huolissamme siitä, että konsoliversioiden moninpelin intensiteetti jotenkin kärsisi PC-versioihin verrattuna.

Tukikohtien camppaaminen oli usein ongelma Battlefield 2:ssa, erityisesti Atakama Desert -kentässä. Aiotteko palauttaa ”ei pisteitä vihollisen tukikohdassa”-järjestelmän Battlefield 3:een? Ja miten on asia oman joukkueen pelaajien tappamisen suhteen?

Kiinnitämme asiaan jatkuvasti huomiota. Tasapainon löytäminen pelitilojen, karttojen ja muiden tekijöiden välillä on meille tärkeää, mutten valitettavasti voi antaa tarkempia lisätietoja tällä hetkellä.

Tuleeko peli tarjoamaan harjoitustilan, jossa pelaajat voivat esimerkiksi harjoitella helikopterin ohjaamista ennen moninpeliin siirtymistä?

Myöskään tähän en valitettavasti voi vielä kommentoida mitään, olen pahoillani.

Julkaisetteko pelistä demon ennen varsinaisen pelin julkaisua?

Kyllä!

 

Tekijä: DICE

Julkaisija: EA

Tulossa: PC, PlayStation 3, Xbox 360 – loppuvuosi 2011

Pelaajia: 1, 2-24 (konsoleilla, internetissä)

Pelin kotisivu: http://www.ea.com/battlefield3

Tero Lehtiniemi

 

Lisää aiheesta

EA uskoo: Battlefield pieksää Call of Dutyt

Battlefield 3: tässä on 12 minuuttia aitoa pelivideota!

Battlefield 3:ssa yksinpelattavaa 12 tunniksi

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Battlefield Bad Company 2: Vietnam (PC, PS3, Xbox 360)

Battlefield 2142 (PC)

Battlefield 2 (pc)

Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII (PC)

Lue myös

Child of Eden on jotain uskomattoman kaunista

Combat Mission: Battle for Normandy – haastattelussa Steve Grammont

Driver: San Fransisco on outo mutta hauskalta kuulostava ajopeli

SOCOM Special Forces – haastattelussa pelin pääsuunnittelija

Warhammer 40k: Space Marine lunastaa K18-ikärajansa

Wiikon wanha: Shogun: Total War