Uusimmat

Climaxin Tuomas Pirinen haastattelussa

30.04.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Suomalainen Tuomas Pirinen on odotetun Sudeki (Xbox)- pelin pääsuunnittelija ja vaikuttaa englantilaisessa pelitalossa nimeltään Climax. eDomen toimistus tavoitti Tuomaksen ja kyseli seuraavat kysymykset:

eDome: Millainen peli on Sudeki?

Tuomas: Kyseessä on todella iso japanilaistyyppinen konsoli-roolipeli, jossa taistelut tapahtuvat reaaliajassa. Pelaaja kontrolloi kaikkia pelaajahahmoja ja hahmot eivät missään vaiheessa sulaudu yhdeksi hahmoksi, vaan kaikki ovat kokoajan ohjattavissa. Jos et ohjaa jotain hahmoa niin se käyttäytyy oman persoonallisuutensa ja antamiesi ohjeiden mukaan.

eDome: Mikä on pelin tarina?

Tuomas: Peli on jaettuna kahteen erilaiseen maailmaan, valon ja pimeyden maailmaan, jotka ovat sodassa keskenään. Pelaaja ohjaa neljän valon maailman asukasta, jotka osallistuvat taisteluun pimeyden maailmaa vastaan. Pelin edetessä pelaajalle selviää, että hänen edustama valoisa, kaunis ja hyvältä vaikuttava maailma onkin itse asiassa pimeyden maailman sortaja. Hiljalleen pelaajahahmojen lojaliteetit muuttuvat, kun pelaajalle selviää mistä kaikessa on todellisuudessa kysymys. Kyseessä on siis perinteinen fantasiatarina, johon yritetään sisällyttää hieman enemmän ajattelemisen aihetta.

Tilt.tv: Kertoisitko jotain näistä pääpelihahmoista?

Tuomas: Hahmoista ensimmäiset ovat Valon maailman prinsessa Ailish ja Tal, joka on kuninkaallisen kaartin kapteeni. Buki taas on taistelulajien mestari ja puolieläinihmisten-heimon johtaja, Elco on aseiden käytön mestari ja tiedemies. Lisäksi pelissä on viisi muuta pelattavaa hahmoa, jokaisen päähenkilön pimeyden maailman vastakohta ja lisäksi voit pelata pelin pääpahiksella. Voit myös pelata pelin läpi niin, että pahan voimat voittavat. Peliin tulee siis kaksi loppuratkaisua.

Tilt.tv: Pelissä on ilmeisesti kaksi pelimoodia, kertoisitko jotain näistä?

Tuomas: Pelissä on periaatteessa kaksi moodia, toinen on reaaliaikainen, mutta aina kun avaat valikon, peli hidastuu viiden prosentin vauhtiin. Tällöin sinulla on aikaa vaihtaa hahmojesi varustusta, käyttää esineitä tai vaihtaa hahmojesi käyttäytymismallia. Tällä kaikella on kuitenkin hintansa. Mitä enemmän pelaat reaalimaailmassa, sitä enemmän kasvatat kaikkein voimakkaimpien hyökkäyksiesi palkkia ja tämä palkitsee taitavat pelaajat. Aloittelijat joutuvat luultavasti käyttämään hidastusta, koska se antaa aikaa ajatella mitä tehdä. Sitä paitsi pelin hyökkäysten seuraaminen hidastettuna on hauskaa hommaa!

eDome: Kertoisitko pelistä jotain yleisesti?

Tuomas: Varsinainen peli on täysin saumaton, minkäälaista lataamista ei tapahdu. Olemme rakentaneet valtavan maailman, jossa voit kävellä mihin vain. Olemme laittaneet maailmaan myös teleportteja, lauttoja, lentokoneita, joilla voi kulkea nopeasti, mutta ne pelaajat jotka haluavat, voivat kävellä koko maailman läpi jalan. Koska meillä on useita pelihahmoja, taistelut tapahtuvat tietyillä alueilla, koska jos pelihahmot ovat maailman eri kolkissa, minkäänlaista yhtenäisyyttä ei saa pidettyä yllä. Me myös esitellään jokainen uusi hirviö pienellä elokuvapätkällä.

eDome: Millä tavalla taistelut on suunniteltu?

Tuomas: Taistelu perustuu paljon enemmän sellaisiin peleihin kuten Tekken tai Soul Calibur. Eli pelaajalla on kolme nappia taistelua varten, raskas hyökkäys, kevyt hyökkäys ja puolustus + akrobatia. Niiden avulla pystyt tekemään yksittäisiä hyökkäyksiä tai comboja kuten kuoleman kahdeksikko. Hyökkäykset perustuu puhtaasti törmäykseen eli siellä missä miekka on, siihen se osuu. Leveissä hyökkäyksissä osut useampaan viholliseen, kun taas pistot on hyviä yksittäisiä vihollisia vastaan. Ja jokaisella hyökkäyksellä on eri nopeus eli yksittäistä vihollista vastaan voi käyttää hitaampia hyökkäyksiä, kun taas joukkoja vastaan pelaaja haluaa varmasti käyttää nopeita ja leveitä hyökkäyksiä. Liikkeitä voi linkittää comboiksi joiden avulla pääsee käsiksi pelin parhaisiin hyökkäyksiin.

eDome: Taiat?

Tuomas: Olemme pyrkineet siihen, että peli näyttäisi samalta kuin Final Fantasy, mutta taistelut tapahtuisivat reaaliajassa joka on tietysti huomattavasti vaikeampaa. Pelin tyypillisimpiä ja yksinkertaisimpia taikoja ovat mm. taiat, jotka aiheuttavat tulivahinkoa ympärilleen. Isommat taiat on taas tarkoitettu kilpailemaan Final Fantasyjen summoneiden kanssa. Nämä hyökkäykset eivät ole riippuvaisia magic pointeista. Pisteet näihin taikoihin saadaan reaaliaiassa pelaamalla ja ne ovat erittäin hyödyllisiä tyhjentämään ruutu vihollisista.

eDome: Kuinka pitkä peli tulee olemaan?

Tuomas: Me pyrimme ainakin 20-30 tuntiin. Juttu on niin, että se on sitä mitä roolipelaajat odottaa. Jos koluaa kaikki paikat, pyrimme 40+ tuntiin, jos kaikki meillä menee suunnitelmien päälle. Nyt meillä on rakennettuna 20 isoa lokaaliota, joihin kaikkiin pitäisi mennä helposti yli tunti.

eDome: Milloin pelin pitäisi olla valmis?

Tuomas: Tiukan aikataulun mukaan ensi syksy ja meillä ei ole mitään aikomusta tästä aikataulusta lipsua. Pitäkää peukkuja!

eDome: Sudekissa ainostaan yksinpeli?

Tuomas: Olemme miettineet kovasti moninpeliä, mutta olemme päättäneet tehdä yksinpelin kunnolla ja niin, että olemme siihen tyytyväisiä. Jos aikaa jää, moninpelin tekeminen ei tästä olisi mitenkään mahdotonta. Jonkin verran siis taiteen ja koodin muuttamista. Kaikki pelihahmot ovat koko ajan kentällä, joten peli sopisi moninpeliksi.

Kari Koivistoinen