Domen arvosteluviikko 34/2014: Ampu-Tea, Diablo III, Pineview Drive, Tomodachi Life, World of Tanks, IL-2 Sturmovik, Nelinpeli, GRID Autosport, Nuclear Throne

04.09.2014 20:30 | Muropaketin toimitus

Domessa viikolla 34/2014 muun muassa…

  • Ampu-Tea (PC)
  • Diablo III: Ultimate Evil Edition (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Pineview Drive (PC)
  • Tomodachi Life (3DS)
  • World of Tanksin Euroopan mestaruus tuli Suomeen – lue kattava taistelureportaasi
  • IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad -ensikosketus – klassikon paluu sotataivaille [osa 1]
  • Mulkaisu: GRID Autosport
  • Varaslähtö: Nuclear Throne

Ampu-Tea (PC)

Kätesi on jouduttu amputoimaan ja olet saanut sen paikalle mekaanisen proteesin. Eräänä kuumana kesäpäivänä isäsi kurkkua alkaa kuivaamaan. Pitäisi tehdä teetä, mutta oletkin astetta hurjempi veijari ja päätät käyttää toimivan kätesi sijaan uutta robottihirvitystä. Puolen minuutin jälkeen pöydällä ei olekaan enää mitään mistä juoda.

 

Diablo III: Ultimate Evil Edition (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Diablo III tulee taas! Vajaat puoli vuotta ehdimme vetää henkeä, ennen kuin pahuus taas nostaa päätään. Perinteiseen tyyliinsä paha tulee myös houkuttelevassa paketissa, sillä Ultimate Evil Edition on monellakin tavalla se paras versio mainiosta toimintaropesta.

Reseptikin on simppeli: otetaan Diablo III, heitetään mukaan lisälevy ja vähän PC-versiosta puuttuvia tuunauksia ja vot: tässä sitä on, A-luokan toimintaropeilua.

 

Pineview Drive (PC)

Pelimaailmassa tuntuu olevan muodissa, että suolletaan pienellä porukalla jonkinlainen kävelysimulaattori, jossa kierretään kehää sekavana. Sitten mainostetaan tätä kauhuna, jotta yhteisö äänestäisi tekeleen Steamin Greenlightistä läpi. Ilmiöstä aiheutunutta roskaa on nähty liikaakin, mutta pakkohan siellä joskus on oltava se hyväkin peli, eikö?

Olen linkannut päänsärkyä potien Montague’s Mountin muistojen lävitse. Olen kuunnellut tarinoita Dear Estherin saarella. Olen juossut metsän keskellä odottaen vain kasvottoman pukumiehen päättävän matkani. Olen joutunut takaisin 90-luvulle palatessani kotiin. Olen harhaillut amnesiassani teollistumisen aikakautena. Ja nyt olen sitten etsiskellyt avaimia ja availlut ovia Pineview Drivellä.

 

Tomodachi Life (3DS)

Japani yllättää jälleen. Tarjolla olisi peli, joka on kuin The Sims hyvin erikoisten linssien läpi tarkasteltuna.

Otetaan kauhea nippu Mii-hahmoja, heitetään ne asumaan keskenään saarelle ja sitten katsellaan, miten magiaa tapahtuu.

Artikkelit

World of Tanksin Euroopan mestaruus tuli Suomeen – lue kattava taistelureportaasi

World of Tanks –panssarisodinnan eSports-liigat jatkuvat Varsovan suursodan jälkeen hyvää vauhtia. Sunnuntaina 17.8.2014 pelattiin Country Championship – ottelusarjan eli maajoukkueturnauksen Euroopan mestaruusottelu, joka sodittiin Suomen ja Saksan välillä.

Pitkän alkusarjan ja playoffien jälkeen finaali pelattiin Suomen ja Saksan välillä – ja ottelu päättyi Suomen voittoon. Taistelusta raportoi Niklas ”Willkey” Ojalainen.

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad –ensikosketus – klassikon paluu sotataivaille [osa 1]

Tampere. Kello 1515. Kännykkä piippaa vahvistuksen, taksi tulossa. Liki kolmenkymmenen asteen helteestä keskisen Euroopan superpaahteeseen. Paitsi että Prahassa olikin upea keli. Taivas aivan pilvessä ja lämpötila terveen alhainen, pohjoiselle ihmiskeholle sovelias. Hiostavaa tosin oli, monellakin tavalla. Kohta näet täytyi pukeutua lentohaalareihin, huutaa mekaanikoille KONTAKT ja pyöräyttää Daimler-Benz laulamaan. Ja näin nousin aikamatkalle Stalingradiin, marraskuussa 1942. Ilmassa oli kaunista, niin kaunista. Kunnes se LaGG-3 tuli häiritsemään.

Nelinpeli

Mulkaisu: GRID Autosport

Codemastersin lukuisista autopelisarjoista möreisiin katurasseihin ja moninaisiin kilpasarjoihin keskittyvä GRID-sarja sai melko yllättäen kolmannen osansa kesällä. Puskista hyökännyt julkaisu sivuutti uuden sukupolven kokonaan ja melkeinpä yksinomaan puskaradion mainostama kaahauspeli sai monet bensasuonet sivuuttamaan pelin epäillen sitä puoliraa’aksi välipalajulkaisuksi.

Laadusta tahi sen puutteesta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia. Ankaraa asfalttikaahausta ja ronskia adrenaliiniryöpytystä tarjoava Autosport on kunniakas lisä GRID-sarjan rivistöön. Pyörää ei keksitä uudestaan (drumfill), mutta miksi rikkoa toimivaa kaavaa?

Varaslähtö: Nuclear Throne

Pienen iäisyyden tuloaan tehnyt Varaslähtö-video näkee vihdoin päivänvalon, kun Nelinpeli Podcastissa kerta toisensa jälkeen puheenaiheeksi noussut indie-ihme Nuclear Throne pääsee tähdittämään ikiomaa videoleikettään.

Joka osa-alueella guerrilla-pelinkehityksen kivikantoihin luottava Nuclear Throne on perinteikästä, nerokkaan simppeliä pelisuunnittelua parhaimmillaan: pikkunätti pikseligrafiikka, korvakanavia hivelevä upea soundtrack ja reaktiokyvyn äärimmilleen rasittava armoton pelattavuus yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka ajaa pelaajat päistikkaa vihaa tai rakasta -leirien ääripäihin.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen arvostelun Divinity: Original Sin –pelistä.

Divinity: Original Sin (Mac, PC)

Sacred 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Squids Odyssey (3DS, Wii U)

Wiikon wanha: Normality

The Finnish Trilogy: Winter War –ennakko (lautapeli)

Mulkaisu: The Last of Us: Remastered

Nelinpeli Podcast 058: Paluulento paratiisiin

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta