UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 4/2015: Blackguards 2, IL-2 Sturmovik, Rimworld, Sonic Boom, Pelikopteri, Dark Souls 2, Nelinpeli

26.01.2015 22:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 4/2015 muun muassa:

  • Blackguards 2 (PC)
  • IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)
  • Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC)
  • Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)
  • Pelikopteri 21.01.2015 – pelijournalismia, reissujuttuja ja ennakoita (Checkpoint)
  • Vuoden 2014 huutavin vääryys: Ubisoft
  • Vuoden 2014 paras ladattava pelisisältö: Dark Souls 2 The Lost Crowns
  • Vuoden 2014 paras ladattava peli: Valiant Hearts: The Great War
  • Vuoden 2014 aliarvostetuin peli: Lichdom: Battlemage
  • Mulkaisu: Styx: Master of Shadows

Blackguards 2 (PC)

aksanmaalta kajahtaa jälleen ja joissa virtaa veri. Valitettavasti kyseessä ei ole Aatun paluu, mutta jotain melkein yhtä hauskaa, nimittäin Blackguards 2.

Ensimmäisen osan julkaisusta on kulunut vasta vuosi, mutta eiväthän nämä kellomaakareiden naapurivaltion pojat jaksa aloillaan istua. On itse asiassa hyvinkin hämmentävää huomata, että istuin samassa paikassa melko tarkkaan vuosi sitten kiroamassa ääneen ja turhautuessa epäreilun arvontapelin ääressä, jonka nopat olivat hiotut. Vapisevin käsin ja kirves pöytään nojaten käynnistin Blackguards kakkosen, valmiina mihin vain. Juonenkäänne: tämähän on sama hyvä peli.

 

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)

IL-2 Sturmovik -sarja on kuin lentosimulaattorien historia ytimilleen tiivistettynä. Siinä on nousuja ja laskuja. Suurmenestyksiä ja onneton mahalasku. Nyt virtuaalisotalentäjillä on kuitenkin taas toivoa, sillä Battle of Stalingrad on hieno peli. Simu, jota kelpaa lentää.

Samalla se on ehkä simukuskien viimeinen toivo, sillä sotasimujen genre on kuihtunut äärimmilleen. Jos Battle of Stalingrad ei nouse siivilleen, niin mikä muka sitten?

 

Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC)

Dwarf Fortress on oman genrensä legenda ja aloittaja. Parin veljeksen työstämässä kääpiösimulaatiossa komennetaan kääpiöiden vuoristokaupunkia myötä- ja erityisesti vastoinkäymisissä.

Sen jälkeen kopioijia ja klooneja on riittänyt, mutta harva niistä on tavoittanut läheskään originaalin tunnelmaa tai meininkiä. Rimworld on vielä varhaisessa vaiheessa, mutta siinä on lupausta.

 

Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)

Sonic on juostessaan ottanut useita harha-askelia. Uusin matka upottavalle maalle ei ole nimestään huolimatta siiliteemainen musiikkipeli, mutta Lyricin nousulla on Sinisen Siilin klassisten seikkailujen kanssa yhtä paljon tekemistä kuin putkimiesten urotöillä ja mikroautoilulla.

Nopeatempoisesta kaksiulotteisesta tasoloikasta on kuljettu kauas. Sonicin uusin seikkailu on lähinnä tärähtänyt valokopio erään Lombaxin ja hänen robottikumppaninsa matkoista. Galaktiselta kaksikolta on lainattu paljon: Boom näet tuo mukanaan muun muassa hassuja aseita, heittokoukun, viholliset ja näiden ruumiinosien keräilyn. Muiltakin on vilkaistu vaivihkaa mallia. Mutta, kun peli koittaa uudistaa toimintaansa minipeleillä, tulee mieleen vain yksi ajatus: ”tämä tehtiin paremmin siinä toisessa pelissä”.

Artikkelit

Pelikopteri 21.01.2015 – pelijournalismia, reissujuttuja ja ennakoita (Checkpoint)

Checkpointin pelimakasiiniohjelma Pelikopteri suuntaa 21.01.2015 kohti uutta vuotta ja uusia pelejä. Erikoisempien pelattujen pelien ohessa jaksossa käsitellään myös hiukkasen keräilykulttuuria ja retrotapahtumia, mutta pääpaino on tällä kertaa lehdistön omassa toiminnassa – ja etenkin ensikosketus-ennakkoartikkelien tekemisessä. Ensikosketus kun ei ole välttämättä ihan maailman helpoin aihe, sillä peleihin tutustuminen jää usein väkisinkin lyhyeksi ja pintapuoliseksi. Pressimatkoissa on myös omat ongelmansa, etenkin kun fyysinen väsymys ja reissaamisen raskaus yhdistyvät kiireiseen aikatauluun, niin mitäs siitäkään sitten tulee?

Jaksossa mukana Miikka Lehtonen ja Jukka O. Kauppinen.

Vuoden 2014 huutavin vääryys: Ubisoft

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 huutavimmaksi vääryydeksi lukijat valitsivat Ubisoftin temppuilut.

Vuoden 2014 paras ladattava pelisisältö: Dark Souls 2 The Lost Crowns

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras ladattava pelisisältö oli lukijoiden mielestä Dark Souls 2: The Lost Crowns.

Vuoden 2014 paras ladattava peli: Valiant Hearts: The Great War

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 parhaaksi ladattavat peliksi lukijat valitsivat Ubisoftin Valiant Hearts: The Great Warin.

Vuoden 2014 aliarvostetuin peli: Lichdom: Battlemage

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 aliarvostetuimmaksi peliksi lukijat valitsivat Lichdom: Battlemagen.

Nelinpeli

Mulkaisu: Styx: Master of Shadows

Cyanide Studiosin pikkunäppärä rooliseikkailu Of Orcs and Men jäi harvojen herkuksi, mutta valloittavalla tarinalla ja omaleimaisella fantasiakoukulla ryyditetty örkin ja hiiden verisestä ystävyyssiteeseen kietoutunut pelieepos vei yhden jos toisenkin pelaajan sydämen.

Of Orcs and Menistä tuttu rivosuinen Styx-hiisi pääsee nyt tähdittämään omaa klassisen koulukunnan hiiviskelypeliään. Master of Shadows on jälleen kerran takuuvarma mielipiteiden tasajakaja, mutta etenkin perinteisen varjolurkkimisen ystäville tarjolla on hillittömän nautinnollinen kokemus.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Mats Kyyrön arvostelun Star Wars: X-Wing Special Edition  -pelistä.

Lara Croft and the Temple of Osiris (PC, PS4, Xbox One)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PC)

Star Wars: X-Wing Special Edition (PC)

The Witcher: Adventure Game (Mac, PC)

Vuoden 2014 paras indiepeli: This War of Mine

Wiikon wanha: Space Station Manager

Vuoden 2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2

Nelinpeli Podcast 068: Pyhä sana

Mulkaisu: LittleBigPlanet 3

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta