UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 42/2014: Driveclub, Hyrule Warriors, Van Helsing II, Ryse Son of Rome, Nelinpeli, Shadow of Mordor, Forza Horizon 2

27.10.2014 14:30 | Muropaketin toimitus

Domessa viikolla 42/2014 muun muassa:

  • Driveclub (PS4)
  • Hyrule Warriors (Wii U)
  • The Incredible Adventures of Van Helsing II (PC)
  • Ryse: Son of Rome (PC, Xbox One)
  • Mulkaisu: Middle-earth: Shadow of Mordor
  • Mulkaisu: Forza Horizon 2

Driveclub (PS4)

Driveclubin piti olla yksi PlayStation 4 julkaisun valttikorteista. Se kuitenkin viivästyi ja odotus piteni noin vuodella. Peli saatiin markkinoille juuri sopivasti kilpailemaan Forzan kanssa, mutta lunastaako se sille asetettuja odotuksia?

PlayStation 4:lle ei ole ollut juuri tarjolla autosimulaatioita, mutta Driveclub koettaa vihdoin paikata tilannetta. Se haluaa olla vakavasti otettava autosimu, joka tarjoaa myös yhteisöllisiä ominaisuuksia. Visuaalinen näyttävyys ja kilpailyhenkisyys ovat Driveclubin avainsanoja. Kuulostaa hyvältä.

 

Hyrule Warriors (Wii U)

Kun Nintendo ilmoitti noin vuosi sitten legendaarisen Zelda-sarjan yhdistyvän Techmo Koein Warriors-sarjaan, olivat internetin reaktiot parasta mahdollista herkkua. Osa vihasi, osa rakasti ja osa vihasi vielä enemmän. Nyt Hyrulen sankarit ja pahikset tarttuvat viimein miekkaan, mutta kannattaako tähän seikkailuun lähteä mukaan?

Warriors ei ole koskaan ollut suuren yleisön viihdettä, joten kerrataan pääkohtia sarjan peleistä pikaisesti. Kentällä heiluu tuhansia ja taas tuhansia vihollisia ja ne on luonnollisesti saatava päiviltä. Samaan aikaan pitää vallata linnakkeita, saattaa joukkoja paikasta toiseen ja suojella osaamattomia tiimiläisiä.

 

The Incredible Adventures of Van Helsing II (PC)

Alkuperäinen Van Helsing –toimintaropellus oli kuulemma aikamoinen underground-hitti. Paljon hyvää, paljon kiinnostavaa, paljon persoonallista. Minulta se kuitenkin meni totaalisen ohi, joten hyppäsinpä sitten jatko-osan kelkkaan.

Sitä pelatessani aloin kuitenkin nopeasti hämmästelemään, että mistäköhän se kaikki kohu oikein johtuikaan. Koska voi pyhä keskinkertaisuus sentään, nyt ei liikuta ihan vuoden peli –akselilla.

 

Ryse: Son of Rome (PC, Xbox One)

Crytekin Rysellä on melko paska maine, eikä suotta: pelin E3-ensiesiintyminen oli aika karun näköistä quick time event –helvettiä tökkivine Kinect-tukineen ja muine karmeuksineen. Niinpä ei ole ihme, että peli meni monelta aikanaan ohi.

Nyt se saa uuden tilaisuuden, sillä Crytek on julkaissut hieman tuunaillun version roomalaisseikkailustaan PC:lle. Tutustuimme siihen ja otimme selvää, ovatko Rysen skipanneet missanneet jotain oleellista.

Nelinpeli

Mulkaisu: Middle-earth: Shadow of Mordor

Nostetaan kissa pöydälle välittömästi: pitkän linjan puurtajastudio Monolithin uusi Shadow of Mordor on yksi vuoden suurimmista yllättäjistä. Anteeksipyytelemättömän mahtipontinen toimintaseikkailu lainaa vaatteensa ensisijaisesti Arkham-sarjasta, mutta tuntuu silti virkistävän omaleimaiselta kokemukselta.

”Mordorin Batmanin” matkassa etenevän savotan ehdoton kruunu on kuitenkin huikea Nemesis-järjestelmä, joka iskostaa perinteiseen hiekkalaatikkoräimeeseen aimo annoksen tervettä vendetta-henkeä pelaajan toistuvasti maksellessa kalavelkoja viheliäisille sotapäälliköille. Kosto on maistuvinta kylmiltään!

Mulkaisu: Forza Horizon 2

Väitetään, että Xbox One on jo hävinnyt konsolisodan. Oli väite kuinka vedenpitävä hyvänsä, ei käy kieltäminen etteikö Microsoftin uusimmalle mustalle monoliitille julkaistaisi erinomaisia pelejä. Yksi niistä on Xbox 360:n parhaisiin ajopeleihin kuuluneen Forza Horizonin aisteja hivelevän upea jatko-osa.

Läkähdyttävän monipuolinen, audiovisuaalisesti herkullinen ja pelattavuudeltaan yksinkertaisesti kutkuttavan hauska Forza Horizon 2 on kaikkea mitä autopelifani voisi tekeleeltä odottaa – kunhan vaatimuslistan kärjessä ei komeile realismi.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen Alien Isolation –pelin arvostelun. Aika lähelle hiihti Assassin’s Creed Unityn ensikosketus.

Alien: Isolation (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

FIFA 15 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Hatoful Boyfriend (Linux, Mac, PC)

Jojo’s Bizarre Adventure All-Star Battle (PS3)

The Long Dark -ennakko (PC)

Randal’s Monday -ennakko (PC)

Whispering Willows (Linux, Mac, Ouya, PC)

Assassin’s Creed Unity –ensikosketus – vallankumouksen hirviöt [osa 1]

Sunset Overdrive –ensikosketus – harvinaisen siisti maailmanloppu

Wiikon wanha: Cybermorph

Mulkaisu: Spintires

Nelinpeli Podcast 062: Skillit viivalle

Mulkaisu: NHL 15

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta