Uusimmat

Domen arvosteluviikko 8/2014: Adventure Time, Battlefield 4, OlliOlli, Rayman Legends, Titanfall, Tobago, Alien vs. Predator, Campaign Commander 2, Bioshock Infinite

26.02.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 8 muun muassa:

  • Adventure Time: Explore the Dungeon Because I DON’T KNOW! (3DS, PC, PS3, Wii U, Xbox 360)
  • Battlefield 4: China Rising DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • OlliOlli (PSV)
  • Rayman Legends (PS4, Xbox One)
  • Titanfall -ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)
  • Tobago (lautapeli)
  • Wiikon wanha: Alien vs. Predator
  • Campaign Commander 2: Coral Sea (lautapeli)
  • Vuoden 2013 paras pelikäsikirjoitus: Bioshock Infinite

Adventure Time: Explore the Dungeon Because I DON’T KNOW! (3DS, PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Adventure Time on ilmeisen kovassa kulttimaineessa oleva yhdysvaltalainen animaatiosarja, jota henkilökohtaisesti en ole koskaan katsonut sekuntiakaan. Voiko siihen perustuva luolastomättö kuitenkin iskeä myös sellaiselle pelaajalle, joka ei tiedä itse sarjasta hölkäsen pöläystäkään?

 

Battlefield 4: China Rising DLC (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Nykyaikaiset verkkoräiskinnät käyvät kalliiksi. Ei riitä, että maksaa täyden hinnan itse pelistä. Tämän lisäksi lompakkoa on raotettava vähän väliä uusien lisäsisältöpakettien vuoksi. Onneksi Battlefield 4:n China Rising on enemmän kuin pelkkä karttapaketti.

China Rising on kerrassaan erinomaisen Battlefield 4:n toinen lisäsisältöpaketti, tosin useimmille ensimmäinen, sillä Battlefield 3 -karttoja kierrättävä Second Assault ehti ensimmäisenä vain Xbox One -konsolille. Muilla alustoilla Second Assault julkaistiin vasta China Risingin jälkeen.

 

OlliOlli (PSV)

PlayStation-konsoleista on nopeasti tulossa indie-miesten ykkösvaihtoehto, ainakin jos kotoa ei löydy PC:tä. Sonyn laitteilla putkahtelee päivänvaloon kiinnostava, uusia ideoita tarjoava pikkupeli toisensa jälkeen.

Varsinkin Sonyn taskukonsoli on saanut uutta elämää indie-skenen kautta, sillä usein nämä kekseliäät pikkupelit tarjoavat parempia pelikokemuksia kuin väkisin väännetyt B-luokan kopiot PlayStation 3 -peleistä. Niin nytkin.

 

Rayman Legends (PS4, Xbox One)

Alkujaan Wii U:n mielenkiintoisimpien yksinoikeuspelien joukkoon kuulunut Rayman Legends aiheutti viime vuonna kovaa porua, kun Ubisoft päättikin julkaista pelin kaikille mahdollisille alustoille.

Wii U -miesten tappio oli pelaavan kansan voitto, sillä pelihän itsessään oli loistava. Ja nyt se “kaikille mahdollisille alustoille” -osiokin alkaa toteutua, sillä uuden sukupolven konsolit saivat oman versionsa. Mutta onko kyseessä vain nopea ja halpa porttaus?

 

Titanfall –ennakko (PC, Xbox 360, Xbox One)

Netissä on viime aikoina puhuttu paljon pahaa Respawn Entertainmentin tulevasta Titanfallista. Milloin on valitettu pientä pelaajamäärää, toisinaan milloin mitäkin muuta. ”Pelaamatta paska” tuntuu olevan yleinen mielipide. Vaan mepä otimme ja testasimme.

Respawn Entertainment on firma, jonka Infinity Ward –kihot Jason West ja Vince Zampella perustivat sen jälkeen, kun kaksikon sukset menivät ristiin Activisionin kanssa oikeusjuttujen ja hirvittävän draaman veroisesti.

Artikkelit

Tobago (lautapeli)

Lautapelien suunnittelu ei ole aivan helppo tehtävä. Pelejä pukkaa markkinoille joka vuosi hirmuisia määriä. Silti jokaisen uuden yrittäjän pitäisi pystyä esittelemään jotain uutta ja persoonallista. Tobago onnistuu ainakin tässä haasteessa.

Yhteistyötä ja kilpailullisuutta yhdistelevä seikkailu asettaa pelaajat aarteenmetsästäjien saappaisiin. Autiolle saarelle on kätketty monen monta kulta-aarretta. Vihjeitä keräämällä olisi tarkoitus kerätä koko porukan suurin saalis, mutta mitä mahtavatkaan olla nuo kuin Pääsiäissaarilta paikalle rahdatut patsaat?

Wiikon wanha: Alien vs. Predator

Alienien, predatorien ja merijalkaväen sotilaiden yhteenotot ovat kiinnostaneet avaruushirviöbrändien faneja jo 80-luvulta lähtien. Videopelien parissa näitä mittelöitä nähtiin vasta vuoden 1994 toukokuussa, kun Capcom julkaisi Alien vs. Predator -kolikkopelin. Saman vuoden lokakuussa Atari julkaisi Rebellionin kehittämän Alien vs. Predatorin Jaguar-kotikonsolilleen. Samainen peliyhtiö tunnetaan parhaiten vuonna 1999 kehittämästään Aliens vs. Predator -PC-pelistä, jonka uudelleenversiointi julkaistiin vuonna 2010.

Campaign Commander 2: Coral Sea (lautapeli)

Coral Sea on toinen osa Bellica Third Generationin julkaisemassa Campaign Commander -sarjassa ja tällä kertaa toiminta siirtyy itärintamalta Tyynellemerelle. Maiseman vaihdos on enemmän kuin pelkästään kosmeettinen, sillä samalla toiminta vaihtuu maaoperaatioista merioperaatioiksi. Tämä antaa pelille aivan erilaisen luonteen ja tarjoaa samalla hyvän oppitunnin logistiikasta.

Vuoden 2013 paras pelikäsikirjoitus: Bioshock Infinite

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2013 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden paras pelikäsikirjoitus oli lukijoiden mielestä teoksessa Bioshock Infinite.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi JOKin Thief-ensikosketteun, mutta ei suinkaan millään kovin järkälemäisellä äänisaaliilla. 32 prosentista on yllättävän lyhyt matka Tomb Raiderin 23 prosenttiin!

Al Emmo and the Lost Dutchman’s Mine (PC)

Assassin’s Creed IV: Black Flag – Freedom Cry DLC (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Deadfall: Adventures (PC, PS3, Xbox 360)

Halo: Spartan Assault (PC, WP8, Xbox 360, Xbox One)

Might & Magic X: Legacy (PC)

Thief-ensikosketus – hiippailu vai beat’em’up? [osa 2]

Trials Frontier – pärinää ja kustomointia

Age of Empires Online – kolme vuotta myöhemmin

Vuoden 2013 yllättävin peli: Tomb Raider

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat