UUSIMMAT

Koiratappeluja taivaalla, tankkien jyrinää pusikossa – arvostelussa War Thunder

23.03.2015 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Matti Leinonen tietää mistä tykkää. Vekottimista, joissa on isoja pyssyjä ja paljon hevosvoimia. Siksi War Thunder viihdyttää päivästä toiseen, vuodesta toiseen.

War Thunderille on jaettu siinä mielessä hyvät kortit, ettei kilpailijoita juuri ole. World of Warplanes vakuutti allekirjoittaneen lähinnä uninstalloinnin nopeudella. World of Tanks sentään nauttii suurempaa suosiota War Thunderin Ground Forcesiin verrattuna. Mutta Gaijinin vekkuleilla on lisää ässiä hihassaan. Wargaming on jo tuonut World of Warshipsin suljettuun betaan, ja Gaijin tuonee omat aluksensa vesille joskus tänä vuonna. Jossain vaiheessa peliin julkaistaan Total War -tila, jossa samalle areenalle nakataan ihmispelaajien tankit, koneet ja sotalaivat. Tämä on yksi War Thunderin tulevaisuuden valteista

Itse aloitin pelaamisen vuoden 2013 lopulla ja olen nähnyt useamman ison pätsin muuttavan peliä niin hyvässä kuin huonossa mielessä. Lisää leluja on kiva saada, mutta siinä vaiheessa harmittaa, kun vastassa on isoja poikia parempine leluineen, kun matchmaker hukkasi taas kerran Stolisnaja-pullon korkin. Sekä matchmakeria että sen käyttämiä kaluston battle rating –arvoja on tuunailtu koko ajan, ja on luvattu tuunata jatkossakin. Ehkä punaisen paronin larppaus muuttuu joskus mielekkäämmäksi. Myös grindaushelvetti pistää uskon lujille, mutta ensimmäisen suihkukoneen avauduttua tuska helpotti hieman.

Jos haluaa lentää koneilla pilvien yläpuolella ja nauttia hienoista koiratappeluista, valintasi on War Thunder. Jos haluat katsoa maailmaa tankin tykin tähtäimen läpi, kokeile sekä WoTia ja War Thunderia. Sitten valitse: sininen vai punainen pilleri?

Lue koko arvostelu: War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)

Lisää aiheesta

F2P saapuu rytinällä myös lentosimulaattoreihin 

Mulkaisu: World of Tanks Xbox 360 Edition 

Skydive: Proximity Flight (PS3, Xbox 360) 

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota 

Wargaming.Netin synttärit olivat valkovenäläinen spektaakkeli 

Wings of Prey (PC) 

World of Tanks (PC) 

World of Warplanes (PC) 

World of Warships -ensikosketus – kunnon tykittelyä! 

World War II Online 1.0 (PC) 

Muropaketin uusimmat