UUSIMMAT

Raiskausvitsejä ja naisvihaa: League of Legends -studio rajujen syytösten kohteena

28.08.2018 20:12 | Muropaketin toimitus

Monet League of Legends -kehittäjä Riot Gamesin entiset työntekijät ovat kertoneet miten toksinen työkulttuuri pelitalossa oikein on. Lisäksi aiheesta on kirjoitettu kattava artikkeli Kotaku-julkaisussa.

Riot Games on viime aikoina ollut kovan paineen alaisena, sillä monet sen entiset työntekijät ovat kertoneet miten kammottavaa studiolla työskentely on ollut.

Aiemmin tässä kuussa pelimedia Kotakussa julkaistiin artikkeli jossa tutkitaan League of Legends -studion seksististä työilmapiiriä. Yrityksen naispuolisia työntekijöitä vähäteltiin ja näiden ulkonäköä kommentoitiin usein.

Esimerkiksi eräs työntekijä esitti työkokouksessa ideaansa joka tyrmättiin täysin. Tämä työntekijä päätti tehdä kokeen: hän pyysi miespuolista työtoveriaan esittämään saman ehdotuksen seuraavassa kokouksessa samojen ihmisten kanssa.

Tällä kertaa ideaa pidettiin todella loistavana kaikin puolin.

Artikkelin myötä monet Riot Gamesin entiset työntekijät ovat kertoneet julkisuudessa studion työkulttuurista. Esimerkiksi aiemmin Netflixillä, Hululla ja Blizzardilla työskennellyt Barry Hawkins on paljastanut miksi hän päätti lähteä Riotin johtajan asemasta muihin tehtäviin.

Hawkins kertoo kuinka vaikeaa oli saada hänen esimiehensä ymmärtämään, ettei yrityksen sisäisissä keskusteluissa ole hyväksyttävää kertoa raiskausvitsejä. Hänen mukaansa koko Riotin työilmapiiri rakentui sen varaan, että studio voitaisiin esitellä rankkana ja hauskana työpaikkana. Tämän muuttaminen saisi kehittäjät näyttämään laimealta ja tylsältä.

Lisäksi Riotilla oli täysin normaalia, että miespuoliset työntekijät käyttivät toisiaan kohtaan aggressiivisen seksuaalissävytteistä kieltä.

Hawkinsin kertomuksen mukaan ongelman ydin on yrityksen johdossa, josta toksisuus valuu alemmassa asemassa työskenteleville. Hän alleviivaa kertomuksessaan sitä, ettei johdolla ole tietoista tarkoitusta kannustaa misogyniaan tai saada naispuoliset työntekijät tuntemaan oloaan epämiellyttäväksi työpaikalla.

Riotilla ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista olemassa olevaa järjestelmää tai kulttuuria, jossa ongelmalliseen toimintaan puututaan.

“Johtoporrasta ei kiinnosta muokata työilmapiiriä sellaiseksi, ettei seksimiä koeta normaaliksi toimintatavaksi”, Hawkins tiivistää.

Riot on vastannut syytöksiin kertomalla ryhtyneensä toimiin Kotakun artikkelissa mainittujen epäkohtien korjaamiseksi.

Muropaketin uusimmat