Uusimmat

Xbox tekee jopa 200 dollaria tappiota jokaisella myydyllä konsolilla

01.11.2022 14:22 Muropaketin toimitus

Xbox Series X/S -konsolit eivät tee peliyhtiölle lainkaan voittoa, mutta tappiot saadaan kuitattua muilla tuloilla.

Vaikka Xbox Series X on hintava konsoli, tekee Microsoft silti tappiota jokaisella myydyllä konsolilla. Kotaku uutisoi, että jokainen myyty Xbox-konsoli tuottaa yhtiölle 100-200 dollaria tappiota.

Tieto on peräisin Xbox-johtaja Phil Spenceriltä, joka kertoi siitä avoimesti tuoreessa haastattelussa. Spencerin mukaan jokainen Xbox Series X tekee sata dollaria tappiota ja edullisemmat Xbox Series S -konsolit jopa 200 dollaria.

Spencerin mukaan tappiot tulee kuitenkin kuitattua muilla myynneillä. Yhtiön toimintamalli perustuu siihen, että jokainen konsolin ostaja käyttää rahaa lisälaitteisiin, tilauksiin ja peleihin. Niinpä Xbox-konsoleita on varaa myydä huomattavalla tappiolla.

Tämä ei myöskään ole mitään uutta, vaan Xbox-konsoleilla ei ole koskaan tehty suoraa voittoa. Myös Sonyn on kerrottu myyneen konsoleitaan samaan malliin tappiollisesti: jokaisen PlayStation 3:n väitetään tehneen peräti 240 dollaria tappiota.

Hiljattain Spencer kertoi kuitenkin ikäviä uutisia pelaajille: Xboxin palvelut ja tuotteet tulevat todennäköisesti kallistumaan lähitulevaisuudessa. Tarkkoja tietoja ei ole paljastettu, mutta ainakaan ennen joulua ei hintoja vielä nosteta.

LUE MYÖS: Xbox Series S saa vihaa niskaansa, mutta tilastot paljastavat konsolin yllättävän tärkeyden Microsoftille