UUSIMMAT

Tuhansia peliyhtiöitä on mennyt nurin, koska Kiinassa ei ole hyväksytty uusia pelejä puoleen vuoteen

05.01.2022 10:00 | Muropaketin toimitus

Kiinan selittämättömällä säätelyllä on ollut tuhoisat seuraukset maan peliteollisuudelle, kertoo uusi raportti.

Kotaku kertoo, että Kiinan pelialalla on käynnissä valtava myllerrys. South China Morning Post -lehden mukaan edellisten kuukausien aikana järkyttävät 14 000 pelialan yritystä on lopettanut toimintansa johtuen valtion mielivaltaisesta säätelystä.

Kiinassa muun muassa pelijulkaisuja valvova National Press and Publication Administration ei ole jostain syystä hyväksynyt yhtään uutta peliä markkinoille heinäkuun jälkeen. Mitään selitystä asialle ei ole tarjottu, mutta sitäkin tuhoisammat ovat seuraukset.

Konkurssin tehneiden yhtiöiden joukkoon mahtuu pieniä pelistudioita, pelijulkaisijoita, sekä pelien oheistuotteiden valmistajia. Suurten kiinalaisyhtiöiden kuten Tencentin kerrotaan painottaneen toimintaansa kansainvälisille markkinoille kompensoidakseen kotimaan menetyksiä.

Huomiota on kiinnittänyt se, että julkaisulupien tauko seurasi vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun presidentti Xi Jinping ilmaisi huolensa pelien vaikutuksesta nuorisoon. Kiinan valtiollisessa mediassa pelejä on myös kutsuttu esimerkiksi ”elektronisiksi huumeiksi”.