Uusimmat

PlayStation 4:n julkistuksesta jo viisi vuotta – Hittikonsolin seuraajasta ei vielä paljastettu mitään

21.02.2018 11:24 Muropaketin toimitus

Sony julkisti PlayStation 4:n viisi vuotta sitten. Konsolin seuraajasta on toistaiseksi liikkeellä vain ennusteita.

PlayStation 4 on nykyisen konsolisukupolven suurin menestys, jota on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Vaikka monelle konsoli tuntuu vieläkin uudelta, tuli eilen kuluneeksi jo täydet viisi vuotta siitä, kun Sony alunperin julkisti konsolinsa.

Kuten PlayStation Blog muistelee, esiteltiin PlayStation 4 maailmalle New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa 20. helmikuuta vuonna 2013. Ensimmäisiä konsolille julkistettuja pelejä olivat esimerkiksi inFamous: Second Son (2014) ja Killzone: Shadow Fall (2013).

PS4 saapui markkinoille saman vuoden marraskuussa, ja alle viidessä vuodessa se on noussut historian myydyimpien pelikonsoleiden kymmenen kärkeen. Konsolin kevyempi PlayStation 4 Silm -versio saapui markkinoille syyskuussa 2016, ja tehokkaampi PlayStation 4 Pro seurasi sitä pari kuukautta myöhemmin.

Kaikkiaan konsolin eri versioita oli joulukuun 2017 loppuun mennessä toimitettu jälleenmyyjille 76,5 miljoonaa kappaletta ja myyty 73,6 miljoonaa. PlayStation 3 on saanut kokoon 83,8 miljoonan kappaleen myynnit, joten PS4 tulee arvatenkin ennen pitkää ylittämään edeltäjänsä myyntiluvuissa.

Koska PS4 on ollut markkinoilla jo hyvän tovin, on julkisuudessa alettu keskustella Sonyn seuraavasta konsolista. Viime vuonna yhtiön Yhdysvaltain toimitusjohtaja Shawn Layden kommentoi, että PlayStation 5 tulee ennen pitkää ilmestymään, mutta sen julkistukseen ”menee varmaankin vielä aikaa”.

Pelijulkaisija Ubisoft on puolestaan uumoillut, että uutta PlayStationia ja Xboxia saadaan odottaa ainakin vuoteen 2019 asti, ja myös analyytikko Michael Pachter on esittänyt arvionsa PS5:n julkaisusta.

On luultavaa, että uutta Pleikkaria saadaan odottaa vielä hyvän aikaa, sillä PlayStation 3:n julkaisusta vuonna 2006 kesti seitsemän vuotta PS4:n julkaisuun, eikä PS3 ollut edes oman sukupolvensa valtias. Koska PlayStation 4 johtaa kilpailijaansa Xbox Onea arvioiden mukaan yli kaksinkertaisilla myyntiluvuilla, on luultavaa, että Sony haluaa ottaa kaiken irti hallitsevasta markkina-asemastaan.

Alta näet PlayStation 4:n alkuperäisen julkistustrailerin.