Uusimmat

Dark Messiah (of) Might & Magic – suuren roolipeliperheen nuorin vesa

10.10.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Might & Magic -sarja on käsite. Tämä roolipeliperhe kasvaa ensi vuoden alkupuolella jälleen yhdellä jäsenellä, kun projektinimellä Dark Messiah kulkeva teos löytää tiensä kauppoihin.

Ensimmäinen Might & Magic julkaistiin jo vuonna 1987. Pelin kehitti New World Computing, joka vuorotteli nimellisesti 3DO:n kanssa seuraavien osien luomistyössä. Sarjan viimeisin osa on pc-peli Might & Magic IX: Writ of Fate, vuodelta 2002. Pelisarjan jatko oli katkolla elokuussa 2003, kun julkaisija 3DO ajautui konkurssiin. Pelaajien onneksi Ubisoft osti oikeudet sarjaan 1,3 miljoonalla dollarilla.

Dark Messiahin tarina ei kuulosta ensi alkuun kovin kummoiselta. Pelaaja jätettiin lapsena maagin hoteisiin, jonka opissa tämä kasvoi sodan ja loitsujen salat tuntevaksi sankariksi. Kun oppi-isä koki, että pelaaja oli valmis, hän kutsui paikalle naispuolisen hengen, yhdisti näiden sielut ja lähetti maailmalle. Ennen kuin lopputekstit lähtevät rullaamaan, pelaaja on valinnut puolensa ikiaikaisessa taistelussa.

Pelaajalle luvataan paljon valinnanvaraa hahmon luomisessa ja seikkailussa. Hahmoluokkia ovat ainakin taistelija, maagi ja salamurhaaja. Loitsut ja aseet eivät nekään lopu kesken. Dark Messiahissa on kaksitoista kenttää, jotka voi läpäistä mieltymysten ja valintojen mukaan joko ultra-aggressiivisesti tai varjoissa liikkuen.

Seikkailu kuljettaa pelaajan Might & Magic -maailman synkemmille alueille, Ashanin hylättyyn kulmaan, jossa elelee örkkejä, peikkoja ja epäkuolleita sekä muita luonnonlakeja vastustavia inhotuksia.

Tuleva peli pyörii Half-Life 2:sta tutun Source-moottorin parannetulla versiolla, HDR-filttereineen kaikkineen. Tästä syystä peli näyttää tietenkin fantastiselta. Tietenkin.

Dark Messiahissa on verkkopelitila, jossa voi pelata enimmillään 32 pelaajan voimin. Pelimuodot vaihtelevat perinteisistä tappomatseista ”vallankumoukselliseen” Evolution-tilaan, jossa seikkaillaan verkkopelikampanjoissa kokemuksen ja uusien varusteiden perässä.

Dark Messiah of Might & Magic julkaistaan ensi vuoden alkupuolella. Pelaaja seuraa pelin kehitystä.

Harro Grönberg

Tekijä: Arkane Studios
Julkaisija: Ubisoft
Tulossa: pc, alkuvuosi 2006
Pelaajia: 1-32 (verkossa)
Laitevaatimukset:
Pelin kotisivu: www.mightandmagic.com