UUSIMMAT

Nintendon uusi tavaramerkkihakemus vihjaa N64-retrokonsolista

21.07.2017 19:48 | Muropaketin toimitus

Nintendo saattaa suunnitella myös Nintendo 64:n uusintajulkaisua NES:n ja SNES:n vanavedessä.

Nintendo julkaisi viime vuonna klassikkokonsoli NES:n Classic Mini -version, jonka valmistus on jo lakkautettu. Kesäkuussa yhtiö puolestaan julkisti vastaavan retrokonsolin SNES:stä, eli Super Nintendosta. Myös jälkimmäistä tullaan valmistamaan vain rajoitetun ajan.

Nintendo ei ole kommentoinut, mistä kaikista klassisista konsoleistaan he ovat retrojulkaisuja suunnitelleet, mutta tuore tavaramerkkihakemus vihjaa ainakin vielä yhdestä. Destructoid kertoo NeoGAF-foorumin käyttäjien bonganneen tuoreen hakemuksen, jossa yhtiö hakee neljää tavaramerkkiä Euroopan Unionin tavaramerkkilaitokselta, eli EUIPO:lta.

Tavaramerkkihakemuksissa kuvataan neljä ohjainta: NES:n, SNES:n, Switchin ja Nintendo 64:n ohjaimet. Destructoidin mukaan samat ohjainkuvat löytyvät NES:n ja SNES:n retroversioiden laatikoista.

Asiasta ei ole mitään varmuutta, mutta tavaramerkkihakemus saattaa vihjata yhtiön suunnittelevan myös Nintendo 64:n Classic-version julkaisua. Vahvistusta huhulle saadaan varmasti odottaa pitkään, sillä SNES Classic Mini julkistettiin vasta sitten, kun edeltäjän valmistus ja myynti olivat jo päättyneet.

SNES Classic Mini -konsoli ilmestyy 29. syyskuuta, ja se on jo nyt loppuunvarattu syksyn 2017 osalta. Nintendon suomalainen jakelija kommentoi jo kesäkuun lopulla, että konsolin kysyntä saattaa jälleen osoittautua tarjontaa suuremmaksi. Vaikka Nintendo on luvannut valmistaa SNES-retrokonsolia enemmän kuin edeltäjäänsä, näyttää yhtiö silti toistavan virheensä ja tekevän konsoleita liian vähän.