Assassin’s Creed Unity –haastattelu: vallankumouksen kaaoksen ymmärtäminen oli haasteellista

22.10.2014 17:06 | Jukka O. Kauppinen

Assassin’s Creed Unity. Ranskan vallankumous. Kova yhdistelmä, joka tarjoaa, mahdollistaa ja vaatii paljon. Länsimaiden vakautta rankasti täristänyt vuosia kestänyt tapahtumasarja murskasi Euroopan vanhimpiin lukeutuneen monarkian ja hallitusjärjestelmän, ja pyrki luomaan kaaoksesta jotain uutta. Mitä uutta, sitä ei kukaan tiennyt. Mutta jotain.

Sinne sekaan heitetään myös assassiinit, joiden pelihistoriallista kuvaelmaa avaa Ubisoftin historioitsija Maxime Durand.

Durant kertoo oheisessa haastattelussa muun muassa virtuaalisen Pariisin tutkimisesta, suunnittelusta, rakentamisesta sekä siitä, millaisia päätöksiä digitaalisen kaupungin rakennustyössä on käytetty.

”Kaupunkimme on varsin tarkka kuvaus, mutta ei yksi yhteen. Pelin Pariisi ei edusta mitään yhtä päivää, jona peli tapahtuu, vaan yleisemmin kyseistä ajanjaksoa”, Durand kuvailee.

Unityn tiimiin siirtyessään Durand tiesi jo neljä vuotta sitten, että peli sijoittuu nimenomaan Pariisiin. Tässä vaiheessa tutkittiinkin, että miten PC- ja konsoliteknologia ja kehitystyökalut mahdollistavat kaupungin ja tiimin visioiden tulkitsemisen ja rakentamisen peliruuduille.

”Halusimme myös tietää, että mitä ihmiset odottavat peliltä ja tehdä välillä jotain isompaakin, ylittää heidän odotuksensa. Tai sitten luoda jotain erikoisempaa.”

Pariisin, ihmisten ja tapahtumien tutkimustyöhön luonnollisesti panostettiin. Tekijätiimi on vieraillut Pariisissa dokumentoimassa maisemia ja paikkoja, sekä istunut Ranskan kansalliskirjastossa perehtymässä aikalaiskuvauksiin ja taiteeseen.

”Halusimme olla ennen kaikkea varmoja, että ymmärrämme varmasti Ranskan vallankumouksen idean, lähtökohdat ja sen filosofisen pohjan. Entä kuinka vallankumouksen merkkihahmoja tulkittiin silloin ja tänään? Mitä ylipäätään tapahtuu eri paikoissa? Mitä ihmiset puhuvat kaduilla tai kokoontuessaan vaikkapa kirkkoon?”

Detaljeihin on panostettu, samoin tarkkuuteen. ”Arvostettu” ranskalainen historiantutkija on muun muassa lukenut käsikirjoituksen kahdessa eri vaiheessa ja varmistanut, että tarina pysyy kasassa ja historiallisena.

Ihmisten ymmärtäminen oli kuitenkin yksi vaikeimmista asioista. Sillä…

”Vallankumouksessa haluttiin luoda jotain uutta. Ei tiedetty mitä, mutta jotain! Siitä seuranneen kaaoksen ymmärtäminen vaati paljon tutkimusta, saati sen luominen ja havainnollistaminen peliin”, Durand ynnää.

 

 

Haastattelussa Maxime Durand, Ubisoft, historioitsija

 

 

Assassin’s Creed: Unity

Tekijä: Ubisoft

Julkaisija: Ubisoft

Tulossa: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One – 11.11.2014

Pelaajia: 1, 2-? (internetissä)

Pelin kotisivu: http://assassinscreed.ubi.com

Jukka O. Kauppinen

 

 

Assassin’s Creed Unity –ensikosketus – vallankumouksen hirviöt [osa 1]

Monien toiveet täyttyivät, kun Ubisoft paljasti E3-messuilla Assassin’s Creed Unityn. Yhä useampiin suuntiin venyttelevä seikkailujen sarja siirtyy nyt ajassa Ranskan vallankumouksen kriittisiin vuosiin, 1700-luvun lopulle. Aikaan, joka on täynnä pelkoa ja toivoa, kaaosta ja kauhua. Ikimuistoisia päähenkilöitä, dramaattisia kohtaloita ja suuria käänteitä. Aikaan, joka on kuin luotu Assassin’s Creedien näyttämöksi.

 

 

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC) 

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360) 

Assassin’s Creed: Brotherhood (PC) 

Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360) 

Assassin’s Creed III [videoarvostelu] (PC, PS3, Xbox 360) 

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)