UUSIMMAT

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

27.03.2011 18:06 | Muropaketin toimitus

Shakkinyrkkeilyä! Viinaa! Aurinkokuntien välisiä taisteluita! Piraatteja, nörttihuumoria ja rakkautta! Tätä kaikkea ja enemmän on EVE FanFest 2011. Kirjeenvaihtajamme Islannista raportoi paikan päältä!

Jos etsitään hardcoreinta MMO:ta, EVE online ansaitsee ehdottomasti kyseisen tittelin. Peli on samaan aikaan henkeäsalpaavan upea ja henkeäahdistavan monimutkainen. Parin kuukauden aktiivisen pelaamisen jälkeen olet todennäköisesti yhä erinomaisen pihalla siitä, missä mennään ja kuka vie. Tästä huolimatta yli 360 000 pelaajaa jaksaa tuhlata tähän lähes työltä tuntuvaan peliin aikaa, monet kymmeniä tunteja viikossa.

Viimeisten kolmen päivän ajan 1000 EVE Online -fania on kokoontunut Islantiin pelin kotikaupungin, Reykjavikin, laidalle tapaamaan hengenheimolaisiiaan.  EVE FanFest on EVE Onlinea tekevän CCP-pelitalon vuosittain järjestämä tapahtuma pelin faneille. Osanottajien määrä on kasvanut vuonna 2004 järjestetyn ensimmäisen tapahtuman muutamasta kymmenestä tämänvuotisen yli tuhanteen osallistujaan. Väkeä on kaikkialta maailmasta, kaukaisimmat Australiasta asti.

Myös itse tapahtuma on vuosien mittaan saavuttanut melkoiset mittasuhteet: tänä vuonna osallistujat ovat voineet muun muassa ikuistaa ihoonsa EVE-aiheisen kuvion tatuoinnin muodossa ja seurata entisen nyrkkeilymestarin ja entisen shakkimestarin kaksinkamppailua massiivisessa shakkinyrkkeilyottelussa – molemmat toki CCP:n työntekijöitä.

Shakkinyrkkeilylle vertoja veti useimpien mielestä ainoastaan pubikierros EVE:n tekijöiden kanssa – kukapa ei haluaisi päästä istumaan iltaa oman suosikkipelinsä luojien kanssa? Kaiken huipuksi tapahtuman avauspuheen piti Reykjavikin pormestari Jón Gnarr Kristinsson, Best Party -hallituspuolueen perustaja sekä pitkän linjan koomikko.

Tapahtuman puitteet ansaitsevat oman mainintansa. Koko messurakennus on koristeltu EVE:n henkeen, ja avaruustunnelmaan pääsee jo sisäänkäynnillä. Oven molemmin puolin on pelin eri rotujen valtavat liput, ja sisäänkäynnin liukuovet on tuunattu parhaaseen avaruussukkulatyyliin.

Sisällä rakennuksessa tunnelmaa eivät luo vain rotujen ja ryhmittymien tunnusliput ja vaakunat, vaan myös hienosti toteutettu valaistus- ja äänimaailma. Joka vuosi tapahtumalla on visuaalinen teema, ja tämän vuoden teemana on rotu nimeltä Gallente. Koko sisääntuloaula onkin koristettu Gallenten valtavilla lipuilla ja vaakunoilla, ja suurelle ruudulle on heijastettu liikkuva kuva Gallenten massiivisesta avaruusasemasta.

Jos tämä ei vielä vakuuta EVE:n tekijöiden tpaahtumanjärjestystaidoista, kerrottakoon että shakkinyrkkeilyä varten pystytettiin aito, täysikokoinen nyrkkeilykehä kaikkine kilkkeineen, ja tunnelmaa luotiin mm. savukoneilla, laajalla tuomaristolla sekä amerikkalaishenkisellä nyrkkeilyjuontajilla.

Kaikenkaikkiaan tapahtumasta jää se fiilis, että EVE onlinen tekijät haluavat todella järjestää faneilleen ikimuistoisen tapahtuman vuosi toisensa jälkeen. Eikä ihme – pelin sisäinen universumi on aivan oma maailmansa omine rotuineen, yhtiöineen, keinotteluineen ja rikollisineen, ja tässä universumissa ovat mukana niin tekijät kuin fanitkin. Peli on saanut lukuisia tunnustuksia realistisesta rahataloudestaan, sillä on oma pelinsisäinen edustajistonsa – Council of Stellar Management – joka valitaan vaaleilla ajamaan pelaajien asioita, ja monet pelin sisäiset firmat ovat kasvaneet aiavn massiivisiksi. Massiivisia ovat myös taistelut: EVEn historian suurimmassa taistelussa oli arvioiden mukaan noin 2000 pelaajaa!

Tapahtumassa käykin äkkiä selväksi että EVE on tekijöilleen ja pelaajilleen paljon enemmän kuin vain peli – EVE on elämäntapa. Tatuointikojun aikataulu oli täynnä läpi tapahtuman pelaajien halutessa ihoonsa loppuelämäkseen oman rotunsa logon. Esittäytyessä useimmat kertoivat ensimmäisenä pelinimensä, -firmansa ja -ryhmittymänsä oikean nimensä ja ammattinsa sijaan. Yhteishenki on aivan omaa luokkaansa mihinkään muuhun fanitapahtumaan verrattuna, eikä tapahtuman iskulause “EVE is real” tunnu tämän jälkeen enää lainkaan liioitellulta.

Teksti: Tuuli Saarinen

Kuvat: Robert Babiak

 

Lisätietoja: http://www.eveonline.com/

Lisätietoja: http://fanfest.eveonline.com

 

 

Lisää aiheesta

EVE Online Finncon 2008:ssa: fiktion osuus pelimaailmassa

Eve Onlinen pelisuunnittelija Chantal Zuurmond kertoo tässä esitelmässään käsikirjoittamisesta ja fiktion osuudesta massiivimoninpelin maailmassa.

EVE Online Finncon 2008:ssa: verkkopelimaailman pyörittäminen

Islantilaisen CCP Gamesin tekijät osallistuivat kesällä Tampereella järjestettyyn science fiction- ja fantasiatapahtuma Finncon 2008:aan. Kaukaisen tulevaisuuden ja avaruuden syövereihin sijoittuvan avaruussimulaatio EVE Onlinen tekijät pitivät tapahtumassa kaksi esitelmää, joissa tekijät kertoivat pelinsä maailmoista, käsikirjoituksesta ja toiminnasta.

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution -ensikosketus osa 2 – bioaugmentoitu vapaus

Ensitestissä ilmainen morppi Allods Online

Kinect-pelit testissä: Crossboard 7, Dance Evolution, Dance Paradise, Fighters Uncaged, Get Fit With Mel B, Motion Sports, Sonic Free Riders, Sports Island Freedom ja Zumba Fitness

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Nintendo 3DS – Dome testasi uutuuskonsolin

Xbox 360:n hopeinen Aberdeen-ohjain – muuntuva peliohjain

 

Keskustelu

10. No ei, mutta edes jotain tuntumaan. Itsekkään en osaisi tuollasta kirjoittaa vaikka 2008:sta ollaan pelattu. Siltikin vuoden pelaaminen tietyllä osa-alueella voisi jo toimia.

frssiy: ei kyllä vuoden pelaaminen vielä riitä alkuunsakaan..

Even kohdalla kannattaisi ehkä purkaa arvostelu osiin. pvp, pve, industry, trade jne. Koska tuo on oikeasti niin hemmetin laaja, että yhteen arvosteluun pukkaaminen voi olla aikas romaani. Jos haluaa edes HIUKAN raapaista pintaa :)

Olen tosin sitä mieltä, että arvostelijan pitää olla sellainen, joka on pelannut sitä jo min. vuoden. Toinen mielipide voi tietysti sitten olla aloittelijan.

Tätä kun luultavasti lukee monikin EVEn pelaaja, niin löytyisikö joukosta yhtä innokasta, joka voisi tehdä pelistä arvostelun Domeen?

Omasta kirjoittajajoukostamme kun ei löydy ketään, joka uskaltaisi ottaa riskin. Itsekin tiedän, että se olisi menoa jos pelin koneelleni asentaisin.

Mahdolliset yhteydenotot posti[ät]edome.net [pelit]

tv,
jok

AIka harva kuitenkaan pelaa eveä VAIN tuon tason läppäreillä. Skillienvaihto on asia erikseen. Ainoa missä tuo kenties osuu pahiten on industry/trade ja se on vaan hyvä asia markkinoille. Ei ole niin helkutinmoista undercuttausta :)

Tuon ”kuoppaustason” koneella tulee äitiä ikävä kun pvp-alkaa…

Suurempi uutinen kuin tämä FanFest luulisi olevan se, kun tuhannet lappari käyttäjät joutuvat lopettamaan EVE:n pelaamisen muutaman viikon kuluttua…

finnishille vaan jotain trollailemaan, eiköhän sitä sopiva korpo löydy

hieno peli, tosin loputkin caldarin kipot vois suunnitella uusiks, pls

Reportteri muuten on CCPGamesin palkkalistoilla apulaisena, (intern as QA Live)
joten asiat ovat hallussa reportterilla. Ensimmäisessä kuvassa oleva ”CCP StevieSG”
muuten oli toisena juontajana Fanfestin Streamissä. Tulevaa odotellessa.

Bigpanda74
”Pelannut EVE:tä vuodesta 2007”

PS. Sopivan korporaation kyselemällä ja tutkimalla/lukemalla foorumeita.

Shakkinyrkkeily on kyllä hieno laji. EVE (kuten shakkinyrkkeilykin) on valitettavasti vähän liikaa itselle… Kolmesti sitä alkanut pelata, saanut isompaa alusta alle ja kykyjä hankittua, mutta ei varmaan ole koskaan löytynyt sopivaa korporaatiota alle.

Muropaketin uusimmat