Gioteck MH-1 – järeämpi Xbox-mikki pienipäisille

23.05.2013 17:30 | Heikki Takala

Gioteck on jo hetken aikaa valmistanut erilaisia tarvikkeita pelaajille. Olipa kyseessä ohjain, akku tai mikki, yhtiöllä on ollut vastaus alkuperäisille tarvikkeille. Useimmiten ledien ja vilkkuvalojen säestämänä.

Gioteck MH-1 on yhtiön vastaus standardille Xbox-mikille. Sen erottaa alkuperäisestä vain vihreä väritys, sekä varsin tukeva rakenne joka kestänee kovempaakin heittelyä.

Laadullisesti kaikki on kunnossa. Kuuloke on normaalia järeämpi, ja tuottaa jossain määrin kirkkaamman äänen kuin Microsoftin alkuperäinen sankaluuri. Samoin on puheen laita. Mikki itsessään on pitkulainen, ja varsi niin pitkä että se ulottuu helposti suun eteen. Tämä eliminoi ainakin vanumuovin jatkuvan nuoleskelun, joka on ajoittain ongelmana alkuperäisissä mikeissä.

Muusta varsinaisesta innovaatiosta ei voida puhua. Äänenvoimakkuuden säätö ja mute-namiskat ovat standardeja joihin on jo totuttu. Pieni bonus tulee lattamallisesta kaapelista, joka ei ainakaan heti sumppuunnu pelisessioiden aikana.

Jämerä sanka aiheuttaa kuitenkin ahdistusta, ainakin jos pää sattuu olemaan mallia XL. Kyseessä on sama ongelma kuin monissa kuulokkeissa. Ergonomia on yksinkertaisesti suunniteltu tietylle pään mallille, ja ongelmia alkaa syntymään jos et satu olemaan valmistajan päättämää standardikokoa. Gioteck MH-1:n suurin ongelma on sen järeä rakenne. Luurin kaari on paksu ja jäykkä, joka tarkoittaa myös tiukkaa. Pään yli venytettynä sen tuntee jatkuvasti. Siihen pisteeseen asti että jo tunnin kuluttua mikki sattuu fyysisesti. Ei juuri helpota että vastakkaisen puolen pehmusteen virkaa ajaa säälittävä neljän millin paksuinen pala vaahtomuovia, joka on yhtä kuin ei mitään.

Mikin ongelma on siis lähinnä ergonominen. Ja riippuu paljolti pelaajan koosta miltä se tuntuu päässä. Suosittelen ainakin kokeilemaan tuotetta ennen ostopäätöstä, voi hyvinkin olla että tietyille pään malleille Gioteck MH-1 on vain huonompi versio alkuperäisestä.

 

Gioteck MH-1

Valmistaja: Gioteck

Testattu: Xbox 360

Hinta: noin 30 euroa

Tuotteen kotisivu: http://www.gioteck.com

Heikki Takala

 

Lue myös

1960: Making of a President (lautapeli)

Demonicon-ensikosketus: kurjuuden alhosta ikuisen yön suolle (osa 2)

Gioteck FR-1 Freedom Racing Wheel – oiva langaton ratti PS3:lle

Gran Turismo 6 – haastattelussa GT-sarjan isä Kazunori Yamauchi

Hori Fighting Stick Mini 3 PS3 – miniohjain liikkuvalle taistelijalle

Logitech G710+ -pelinäppiksessä askarruttaa vain hintalappu

Lost Planet 3 –ensikosketus – taas pakastaa

Metro Last Light –ensikosketus – pinnan pelottava kutsu (osa 2)

Sega Arcade Nano: Sonic Edition – Sonicia miniatyyrikonsolilla

 

Muropaketin uusimmat