Uusimmat

Kohti PlayStation 3:sta: Mercenaries 2 ja MotorStorm

30.08.2006 14:07 Thomas Puha

Ensimmäisissä PS3-ennakoissamme Mercenaries 2: World in Flames ja MotorStorm. Mercenaries jatkaa vanhemmilla konsoleilla tutuksi tullutta erinomaista palkkasoturirytinää. MotorStormissa puolestaan saadaan todella varhainen vilaus ensi vuoden lopussa ilmestyvään ajopeliin.

Mercenaries 2: World in Flames

Sain kutsun tutustumaan Pandemic Studiosin tiloissa Westwoodissa järjestettyyn yksityistilaisuuteen, jossa pääsin tutustumaan myös studion työstämää Mercenaries 2: World in Flamesia PlayStation 3:lla. Saavuin paikalle valtavassa H2 Hummerissa, jonne oli ahtautunut parikymmentä toimittajaa. Fiilis oli hikinen, ja oli vaikea nähdä, mitä luksusta tässä nyt muka on. Tuttujakin näkyi. Esimerkiksi Remedyn porukka oli moikkaamassa kavereitaan ja katselemassa Mercenaries 2:ta. Alan Waken Petri Järvilehto totesi minulle, että hänen mielestään pelissä on yksi parhaista hänen näkemistään yhteistyöpelitiloista.

Nappasin purtavaa ja siirryin katsomaan PlayStation 3 -kehitysyksiköllä toimivaa Mercenaries 2:ta. Pelin tilanne on erikoinen. Ensimmäisen Mercenariesin julkaissut LucasArts ei näillä näkymin julkaise jatko-osaa, vaikka edeltäjä möikin hyvin. Joten Pandemic esitteli peliä hyvinkin avoimesti, koska sillä ei vielä ole kustantajaa.

M2 sijoittuu ainakin osittain Venezuelaan, ja johtava suunnittelija Cameron Brown ohjasi ruudulla näkyvää ruotsalaista Matias-palkkasoturia. En pidä Pandemicin räikeästä kuvasuunnittelusta, mutta Mercenaries 2 näyttää silti hienolta. Piirtoetäisyys on aivan hillitön ja yksityiskohtien määrä huima.

Cameron kertoi, että pelattavissa on useita kymmeniä ajoneuvoja, kuten jeeppi, jolla hän huristaa huimaa vauhtia pitkin viidakkoa. Esitelläkseen ensimmäisen osan tunnetuksi tehnyttä fysiikkamoottoria hän ajaa läpi valtavan hökkelikylän ja tekee satoja kodittomiksi jyräämällä hökkelit maan tasalle. Seuraavaksi hän saapuu öljytankkerin luo ja ampuu pari laukausta säiliöön, josta alkaa vuotaa öljyä. Öljyvanat lipuvat elokuvamaisesti ympäristössä. Cameron ottaa Matiaksen taskusta sytkärin, ja voitte arvata, mitä tapahtuu. Hän heittää liekehtivän Zipon kohti öljyvanaa, joka syttyy välittömästi. Liekkiaalto kulkee kohti tankkia, ja seuraa valtava räjähdys mustan savupilven levitessä maastoon. Siistiä! Cameron tekee homman uudelleen, mutta ampuu eri suunnasta ja eri kohtaan säiliötä esitelläkseen, kuinka dynaamisesti öljy liikkuu.

Paras säästettiin viimeiseksi. Toinen Pandemicin suunnittelija tökkää PS3:een toisen ohjaimen, ruutu jakautuu kahtia, ja nyt kaksi pelaaja rellestää viidakossa. Cameron tilaa komentoonsa taisteluhelikopterin ja nousee sillä ilmaan. Toinen pelaaja ampuu heittokoukun kopteriin ja roikkuu näin sen mukana. Cameron tiputtaa hänet meressä olevan valtavan öljynporauslautan päälle. Siellä toinen pelaaja sijoittaa rakenteisiin räjähteitä, ja näemme taas osoituksen fysiikkamoottorin ominaisuuksista. Valtavan lautan kymmenet rakenteet kaatuilevat ja poukkoilevat sinne tänne, ja koko komeus vajoaa mereen… Ja siihen loppuu demo.

 

Tekijä: Pandemic Studios

Julkaisija: –

Tulossa: PlayStation 3, 2007

 

MotorStorm

Evolution Studiosin villiä ajopeliä on pidetty kulissien takana, mutta saimme silti siihen pienen katsauksen.

Tietyistä kamerakulmista MotorStorm näytti erittäin komealta. Ajoneuvojen jousitus ja käyttäytyminen olivat ensiluokkaisia ja radanvarsimaisemat lähes fotorealistisia. Olin kuitenkin pettynyt siihen, että kyseessä on perinteinen rata-ajopeli eikä avoimempia rallimaisemia tarjoava off road -kokemus.

Jouduin ajamaan rantakirpun näköisellä kiesillä, eikä se yllä kovinkaan suureen vauhtiin. Sekin jättää tosin urat pehmeään maastoon, ja mutaa lentää komeasti.

Ajofiilis ei tunnu kummoiselta. Grafiikka on hienoa, mutta ainakaan tässä vaiheessa ajamiseen ei ole saatu viimevuotisen videon kaltaista rytinää ja vauhtia. Kolarit ovat varsin tyylikkäitä, ja ne esitetään hidastettuina Burnoutin tyyliin.

Peliin voi ostaa verkosta uutta sisältöä, kuten ratoja ja ajoneuvoja. Luvassa on myös 16 pelaajan moninpeli.

Evolution Studios osaa tehdä autopelejä, joten MotorStormilta on lupa odottaa enemmänkin, jahka peliä viilataan kunton.

 

Tekijä: Evolution Studios

Julkaisija: Sony

Tulossa: PlayStation 3, marraskuu 2007