Uusimmat

Sam & Max: Culture Shock, ensimmäiset pelivideot julkaistu

12.09.2006 11:33 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen indie-pelistudio Telltale Games julkaisi ensimmäiset videot syksyllä ilmestyvästä Sam & Max Season 1 –seikkailupelistään. Culture Shock –niminen jakso on ensimmäinen kauan odotettujen pähkähullun etsiväkaksikon uusista seikkailuista, ja pelin tapahtumia voi nyt ihailla eDomesta ladattavilla aitoa pelikuvaa sisältävillä videoilla.

Sam & Max: Season 1 on jatko-osa eräälle pelihistorian legendaarisimmista seikkailupeleistä. 1993 ilmestynyt ensimmäinen Sam & Max -seikkailu on yksi pelaajakansan pitkäikäisimmistä suosikeista, jolle ei kuitenkaan ole valitettavasti herunut jatkoa. Mutta viime vuonna entisistä LucasArtsin pelisuunnittelijoista koostuva TellTale Games ilmoitti saaneensa haltuunsa Sam & Maxien pelioikeudet, mistä lähtien sekä pelaajat että pelikriitikot ovat odottaneet malttamattomasti uuden pelin ilmestymistä.

Uusi peli on episodipohjainen, useissa osissa julkaistava seikkailupelisarja. Peliä tehdään yhteistyössä Sam & Maxit alkujaan luoneen Steve Purcellin kanssa.

Sam & Max –videot:

Telltale julkaisi ensimmäiset aitoa Sam & Max –pelikuvaa sisältävät videot pelaajien kiusaksi. Videoista voi nautiskella eDomen avustuksella seuraavia linkkejä klikkailemalla:

Sam & Max Season 1: Bosco

Sam & Max Season 1: Driving

Sam & Max Season 1: Office

Sam & Max Season 1: Store

Sam & Max Season 1: Specs

Sam & Max Season 1: E3 2006 -esittelyvideo

 

Mikä Sam & Max?

Sam & Max oli alkujaan vahvan anarkistinen ja pähkähullu sarjakuva, josta LucasArts teki sittemmin myös pelaajakansan kollektiiviseen muistiin taltioituneen seikkailupelin Sam & Max Hit The Road.

Myöhemmin LucasArts teki jatko-osaa nimeltään Sam & Max Freelance Police, mutta keskeytti sitten projektin pistäessään samalla muitakin odotettuja seikkailuja ö-mappiin. Fanit järjestivät pikaisesti niin addressien pelin tekemiseen loppuun ja mielenosoituksen LucasArtsin toimiston edessä. 

LucasArts pysyi päätöksessään, mutta Sam & Max -seikkailupelien luojat, pelialan veteraanit Dan Connors, Kevin Bruner, ja Troy Molander, suorittivat taannoin yllättävän manooverin ja perustivat uuden pelistudion, Telltale Gamesin. Sen tavoitteisiin kuuluu seikkailupelien palauttaminen pelimaailman etulinjaan.

Kolmikko edustaa pelialalla vahvaa ja pitkän linjan tietotaitoa. Herrojen taustalta löytyy muun muassa sekä alkuperäinen Sam & Max -seikkailu, yksi pelihistorian hauskimmista seikkailuista, kuten myös Star Wars: Tie Fighter, Rebel Assault II, Jedi Knight, Curse of Monkey Island, Obi-Wan, Escape from Monkey Island ja Grim Fandango. Pelinsä tunteva voikin päätellä silmänräpäyksessä, että kyse on entisistä LucasArtsin pelisuunnittelijoista.

Telltale Gamesin toimitusjohtaja kertoo, että eräs suurimmista syistä oman seikkailupelejä tekevän yhtiön perustamiseen oli sattumoisin juuri Sam & Maxin jatko-osan peruuttaminen. Pelaajayhteisön raivokas reaktio ja kirjekampanjat LucasArtsille vakuuttivat pelisuunnittelijat, että seikkailupeleille on yhä tilausta.

TellTalen suunnitelmissa on luoda jatkossakin laadukkaita seikkailupelejä tunnettujen lisenssien pohjalta.

Tähän mennessä TellTale on julkaissut kaksi seikkailupeliä riemastuttavan Luupäät (Bone) –sarjakuvan pohjalta. Bone Act One: Out From Boneville ja Bone Act Two: The Great Cow Race ovat huumorintajua kutkattavia pieniä seikkailupelejä.

Ja loppuun se maaginen päivämäärä: Sam & Max Season 1 ilmestyy 1.11.2006, luonnollisesti pc:lle. Peli toimitetaan muiden TellTalen pelien tapaan verkko-ostoksena digitaalisesti.

http://www.telltalegames.com/samandmax/

http://www.telltalegames.com/

Lue toki myös: Bone: Out From Boneville -arvostelu