Uusimmat

Tulevan vuoden suurimmat ja kauneimmat pelit E3 2006 -messuilla!

16.08.2006 12:05 Muropaketin toimitus

Maailman suurimmat pelimessut järjestettiin jälleen kerran Los Angelesissa. Vaikka kävijämäärä olikin vuonna 2006 vain noin 60 000, eikä melutaso ollut menneiden vuosien luokkaa, E3 on edelleen pelialan tapahtumista suurin ja kaunein.

Ensimmäinen E3-tapahtuma järjestettiin vuonna 1995, jolloin siellä esiteltiin Segan Saturn-konsoli. Tämän lisäksi ensimmäisillä E3-messuilla julkistettiin Sonyn PlayStation ja kerrottiin Nintendo 64 -konsolista.

Paljon on virrannut vettä Vantaassa sitten ensimmäisten E3-messujen, mutta tapahtuma on edelleen pitkälti samanlainen: paljon pelejä, pelikoneita, julkkiksia, toimittajia ja muita alan ihmisiä, ääntä ja hälinää. eDome esittelee tällä aukeamalla osan vuoden 2006 messujen valtavasta tarjonnasta.

 

Viva Piñata (Xbox 360)

Xbox 360 -konsolille julkaistava Viva Pinãta vaikuttaa Microsoftin kilpailijalta Nintendon Pokémonille. Viva Pinãtasta rakennetaan kuitenkin heti alusta pitäen todellista multimediatapausta: pelin lisäksi aiheesta tehdään animaatiosarja, joka alkaa pyöriä ainakin Yhdysvalloissa jo syyskuussa.

Jo neljä vuotta kehitteillä ollut peli on eräänlainen virtuaalipuutarha, jossa pelaaja kasvattaa ja hoivaa omia pinãta-olentojaan. Mikäli näiden outojen otusten olot ovat kohdallaan, niitä kerääntyy puutarhaan yhä enemmän. Ne voivat myös lisääntyä. Omia olentojaan voi myös lahjoittaa kaverille tämän puutarhaan Live-verkkopelipalvelun kautta.

Koko perheen viihteeksi suunniteltu Viva Pinãta julkaistaan vielä tämän vuoden aikana Xbox 360:lle.

 

Final Fantasy XII (PS2)

Länsimaissakin supersuositun konsoliroolipelisarjan viimeisintä osaa on odotettu innolla. Pelin juonesta ei ole vielä paljoa kerrottavaa, mutta se käsittelee aikaisempien Final Fantasy -seikkailujen tapaan suuria teemoja, sotaa ja ihmisiä sen keskellä. Pelin kehittäjät mainitsevat Final Fantasy XII:n merkittävimmäksi uudeksi ominaisuudeksi kokonaan uusitun taistelusysteemin, joskin he haluavat tuoda julki myös välianimaatiot ja grafiikan.

Final Fantasy XII julkaistaan PlayStation 2:lle. Yhdysvaltoihin se saapuu lokakuussa, mutta Euroopan julkaisuajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu.

 

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Yksi PlayStation-konsoleiden tärkeimmistä pelisarjoista on tämä Hideo Kojiman ideoima supervakoojaseikkailusarja. Metal Gear Solid -pelit ovat täynnä elämää suurempia hahmoja, ylidramaattista kerrontaa ja oivaltavia pelielementtejä. Sarjan myötä sen hahmoista, kuten Solid Snakesta ja tämän arkkivihollisesta Revolver Ocelotista, on tullut pelimaailman kuuluisuuksia.

MGS4:stä odotetaan sarjan viimeistä osaa, ja ennakkomateriaalilla on pyritty vahvistamaan tätä. Se ei ole välttämättä totuus, sillä Kojima on aikaisemminkin leikitellyt trailereilla ja ennakko-odotuksilla.

Oli miten oli, ikääntyneellä Solid Snakella pääsee pelaamaan vasta PlayStation 3:lla – ja oletettavasti vasta vuoden 2007 loppupuolella.

 

Tony Hawk’s Project 8 (multi)

Ammattiskeittaaja Tony Hawkin nimellä varustettuja videopelejä on myyty jo yli miljardin dollarin arvosta. Mies on solminut Activision-pelitalon kanssa lisenssisopimuksen, joka jatkuu aina vuoteen 2015 asti. Saa nähdä, miten notkeassa kunnossa mies on tuolloin, 47-vuotiaana.

Project 8 on ensimmäinen seuraavan sukupolven konsoleille julkaistava Tony Hawk -peli. Peli näyttää ennakkomateriaalin perusteella fantastiselta, ja superkonsoleiden fysiikkamallinnuksen ansiosta skeittaaminen on todella realistisen tuntuista.

Tony Hawk’s Project 8:aa pääsee treenaamaan marraskuussa, kun peli julkaistaan PS3:lle ja Xbox 360:lle.

 

Indiana Jones (multi)

Maailman kuuluisin arkeologi (Lara Croft on vasta toinen) Indiana Jones päätyy jälleen videopelisankariksi. Harrison Fordin elokuvissa tulkitsema hahmo seikkailee tulevassa pelissä vuosi Viimeinen ristiretki -elokuvan tapahtumien jälkeen, mutta juuri sitä enempää ei vielä tiedetä. Messuilla näytetyssä materiaalissa Indy tappeli sanfranciscolaisen raitiovaunun katolla ja samaisen kaupungin sivukaduilla. Pelin Euphoria-teknologian ansiosta toiminta oli elävän näköistä.

Uusin Indiana Jones -videopeliseikkailu julkaistaan PS3:lle ja Xbox 360:lle vuoden 2007 puolella.

 

Ratchet & Clank: Size Matters (PSP)

Jak ja Daxter ovat kilpailleet aikaisemminkin Ratchet ja Clank -kaksikon kanssa PlayStation 2:lla. Nyt ystävällismielinen kilpailu on siirtymässä käsikonsoleille, kun High Powered Games kehittää Ratchet & Clank: Size Matters -pelin. Ratchet ja Clank ovat tuttuja Sonyn kotikonsoleille julkaistuista tasoloikkatoimintapeleistä. Lombax-rodun edustaja Ratchetin ja tämän robottitoveri Clankin vempainvetoiset seikkailut jatkuvat tällä kertaa pelastusoperaation merkeissä. Vastaansa he saavat ilkeät Technomite-keksijät. Rytinä julkaistaan ainoastaan Sonyn PSP-käsikonsolille. Ratchet & Clank: Size Mattersin pitäisi valmistua ensi vuoden keväällä.

 

Sega Rally Revo (multi)

Kaikkien kolikkopelirallien kantaisä, erinomainen Sega Rally -sarja, jatkuu vihdoin. Pelit siirtyvät kuitenkin pelihalleista kotikonsoleille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Sega Rally Revo näyttää jo tässä vaiheessa äärimmäisen hienolta ja sen fysiikkamallinnus on vertaansa vailla. Fysiikkamoottorin kova vääntö ei kuitenkaan tarkoita, että pelistä tehtäisiin raaka simulaattori. Sega Rally Revo jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä: se on nopea, hauska ja näyttävä, mutta samalla haastava rallikaahailu. Peli julkaistaan vuoden 2007 aikana.

 

Final Fantasy III (DS)

Nintendon DS-käsikonsolille julkaistaan japanilaisen Final Fantasy -konsoliroolipelisarjan ainoa osa, jota ei ole vielä länsimaissa nähty. Final Fantasy III on tarinaltaan yksi yhteen vanhan, 8-bittiselle NES-konsolille julkaistun kanssa. Sen grafiikka on kuitenkin uudistettu, 2d on vaihtunut kolmiulotteiseksi. Sarjan pitkäikäisille ja fanaattisille ystäville tämä versio on tietysti pakkohankinta. Final Fantasy III:n uudisversio julkaistaan syyskuussa.