Uusimmat

Domen arvosteluviikko 02-03/2016: kahdeksan peliarvostelua

01.02.2016 20:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikoilla 02-03/2016 muun muassa:

  • 80 Days (Android, iOS, Mac, PC)
  • Black Island (Mac, PC)
  • Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PC)
  • Gary Grigsby’s War in the West 1943-1945 (PC)
  • King’s Quest – Chapter 2: Rubble Without a Cause (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Mario & Luigi: Paper Jam Bros. (3DS)
  • Mario Tennis Ultra Smash (Wii U)
  • MotoGP 15 (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

 

80days_arv_0kansi80 Days (Android, iOS, Mac, PC)

Pelin keskipisteenä on Jules Vernen klassinen Maailman ympäri 80 päivässä –kirja, jossa herrasmies Phileas Fogg yhdessä uskollisen palvelijansa, Passepartout’n, kanssa yrittää voittaa vedon kiertämällä maailman 80 päivässä.

Tähän ne yhtäläisyydet alkuperäiseen tarinaan sitten loppuvatkin, sillä pelin maailma on kiehtova näkemys vaihtoehtoisesta historiasta, jossa höyrykoneet jylläävät ja monet syrjäseutujen tarut ovat totta. Kelpaa siinä sitten kiertää maailmaa.

 

Black Island (Mac, PC)

Tarinamme alkaa näin: mies soutaa sateessa veneellään ja horisee elämän suuria totuuksia. Ennen kuin mitään ehtii huomatakaan, hän herää teltasta pohtimaan, että mitähän kehveliä on mahtanut tapahtua. Päänsärystä protagonisti päättelee, että tuli otettua yksi liikaa. Kohta selviää, että hän on ajautunut autiolle saarelle, purtilo on kadonnut ja jokin tuntuu olevan pahasti vinossa. Ei auta kuin koota itsensä ja alkaa selvittämään tätäkin elämän mysteeriä.

 

dragonsdogma_darkarisen_pc_arv_0kansiDragon’s Dogma: Dark Arisen (PC)

Dragon’s Dogma on veistetty samasta puusta kuin Monster Hunter ja muut vastaavat ”pelaaja hirviöjahdilla” –pelit. Ennen kuin kukaan sulkee selainta ja juoksee kauhusta kirkuen kukkuloille, on syytä korostaa, että Dragon’s Dogma oli nimenomaan yritys tarjoilla Monster Hunter –pelien kokemus länsimaiselle yleisölle tuunattuna ja kustomoituna. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelissä pystyy saavuttamaan asioita ilman, että grindaa työkseen muutaman kuukauden ajan.

 

Gary Grigsby’s War in the West 1943-1945 (PC)

Heinäkuu, 1944, Normandia. Joukkoni ovat asemoituneet vahvasti Normandian niemimaalle. Maihinnousu on turvattu, nyt rikotaan saksalaisten linja ja vapautetaan Ranska. Alkupäivien ja viikkojen kovan taistelun tuloksena Saksan linja notkuu ja vetäytyy. Hitaasti kylläkin, rintamalinja on lyhyt ja maasto puolustajalle edullista. Moni hyökkäys pysähtyy koviin tappioihin. Mutta lopulta jenkkijoukkoni saavat nuijittua saksalaisten linjaan muutaman kymmenen kilometrin levyisen aukon. Tätä onkin odotettu!

 

kingsquest_chapter2_arv_0kansiKing’s Quest – Chapter 2: Rubble Without a Cause (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Kuninkuus ei ole niin helppoa. Tuhansiin eri säädöksiin pitäisi lyödä leimat ja päättää jalkahieronnan tasosta. Vähemmästäkin paperityöstä palaa hermot, joten Graham päättää lähteä kylään piirakalle kaatosateesta huolimatta. Perille päästyään ei mene aikaakaan, kun ilkeät menninkäiset kaappaavat hänet ja osan kyläläisistä sulkien heidät maanalaiseen kuningaskuntaansa. Pakoon pitäisi päästä ja pelastaa matkalla mahdollisimman monta kyläläistä.

 

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. (3DS)

Marion kotikonnuille sijoittuvat roolipelit ovat aina olleet hirmuisen hauskoja esityksiä, eikä uusin osa ole poikkeus. Hahmojen animaatiot ja dialogi ovat hullunkurisia ja varsinkin Luigi koheltaa kuin Hessu Hopo parhaina/pahimpina hetkinään. Myös Bowserin kätyrit ovat melkoisia velikultia.

 

mariotennis_ultrasmash_arv_0kansiMario Tennis Ultra Smash (Wii U)

Mario Tennis on peli, joka tekee todella positiivisen ensivaikutelman. Tyylikkäät valikot, värikäs ja viehkeä grafiikka, ripeä ruudunpäivitysnopeus ja vauhdikas tennismeno ovat kovia valttikortteja kun puhutaan pelaajan koukuttamisesta. Niinpä ensimmäiset hetkeni pelin parissa olivatkin hyvin viihdyttävät. Mitä enemmän pelasin, sitä enemmän hymyni hyytyi ja jo ensimmäisen pelipäivän iltapäivällä olin aika totaalisen kyllästynyt Mario Tennikseen. Ja nyt kerron, miksi.

 

MotoGP 15 (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Italialasta tulee muutakin kuin nopeita punaisia autoja ja moottoripyöriä. Milanossa kirjoilla oleva Milestone-studio on puskenut maailmalle pelejä niin kaksi- kuin nelipyöräisistä häkkyröistä, WRC FIA-rallikaahailuista MotoGP ja Motocross-peleihin. Antaako herra Ajo luvan hypätä KTM:n sarvien taakse, ja ilman apurattaita?

 

Edellinen arvosteluviikko

Divinity: Original Sin Enhanced Edition (PC, PS4, Xbox One)

Animal Crossing: Amiibo Festival (Wii U)

Agatha Christie: The ABC Murders -ennakko (Mac, PC, PS4, Xbox One)

Book of Unwritten Tales 2 (PS4, Xbox One)

Hard West (Linux, Mac, PC)

Razer panostaa pelitietokoneisiin – “hinnalla ei ole väliä”

Vuoden 2015 huutavin vääryys: Konamin perseily

Vuoden 2015 paras indiepeli: Soma

Vuoden 2015 paras ladattava peli: Life is Strange

Vuoden 2015 aliarvostetuin peli: Warhammer: The End Times – Vermintide

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta