Uusimmat

Domen arvosteluviikko 15/2014: Elder Scrolls Online, Fables, Final Exam, Paper Jumper, World of Tanks, Nelinpeli

16.04.2014 13:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 15/2014 muun muassa…

  • Elder Scrolls Online (Mac, PC)
  • Fables: The Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Path (Mac, PC, PS3, Xbox 360)
  • Final Exam (PC, PS3, Xbox 360)
  • Paper Jumper (iOS)
  • Panssarivaunuja, kämppimistä ja yllätysliikkeitä – World of Tanks -olympialaiset
  • Mulkaisu: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
  • Nelinpeli Podcast 051: Kryptoniitti-YOLO-kastike
  • Mulkaisu: World of Tanks Xbox 360 Edition

Elder Scrolls Online (Mac, PC)

Jos maailmalla jotain riittää, niin massiivimoninpelejä. Niitä tulee pelkästään Kiinasta enemmän kuin yksi ihminen ehtii elämänsä aikana pelaamaan. Ja niinpä uusi tulokas tarvitsisi pärjätäkseen jonkun koukun.

Koska ”se on Blizzardin peli” ei valitettavasti ole yleistettävissä oleva juttu, muiden pitää keksiä omansa. Ja jos koukuista puhutaan, ”massiivimoninpelattava Skyrim” on aika kova sellainen. Ainakin paperilla.

 

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/twau-leve%E4nosto-t%E4hdet.jpg

Fables: The Wolf Among Us Episode 3: A Crooked Path (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Telltale Gamesin Fables aloitti todella vahvasti ja sai minutkin epäilemään, että nyt oltiin tekemässä kenties firman parasta pelisarjaa. Hienoa alkua seurasi kuitenkin pieni lässähdys, sillä surkean lyhyt kakkosepisodi jätti lähinnä haluamaan lisää.

Nyt sitä on myös tarjolla, sillä kolmosepisodi on täällä. Kumman episodin hengessä nyt kuljetaan, vai onko kellossa kokonaan uusi ääni?

 

Final Exam (PC, PS3, Xbox 360)

Toisille luokkakokous merkitsee hauskaa nostalgianhuuruista viinanmaistiaisjuhlaa, joillekin se taas on ainoa päivä, jolloin voi selättää vanhat hirviöt luokkahuoneen takarivistä. Final Examissa neljä kaverusta lähtee innoissaan juhlatilaisuuteen, kun yhtäkkiä ja jokseenkin yllätyksettömästi kasa hirviöitä hyökkää heidän kimppuunsa. Ja se siitä nostalgiasta.

 

Paper Jumper (iOS)

Paper Jumper on ihmepeli. Se on uskomattoman yksinkertainen tasoloikka, jossa vain napsutellaan ruutua. Yhdellä napsautuksella hahmo hyppää. Ruutua tasaisesti painamalla otus liitää vaakasuorassa. Äänimaailma koostuu parista hassusta bojojoingista.

Silti tätä pelaa, uudestaan ja uudestaan.

Artikkelit

Panssarivaunuja, kämppimistä ja yllätysliikkeitä – World of Tanks -olympialaiset

Wargaming.Net nousi pelimaailman superkärkeen World of Tanks -panssariräiskinnällään. Peli on niin suosittu, että sen ympärille rakennettiin jopa aivan oma eSports-liigansa, jonka ensimmäisen kauden finaaliottelut pelattiin äskettäin Puolan Varsovassa maailman 14 parhaan World of Tanks -joukkueen välillä.

Superfinaali olikin täynnä jännittäviä hetkiä ja jopa yllätyksiä. Eikä vähiten siksi, että World of Tanks oli odottamaani huomattavasti viihdyttävämpi yleisölaji. Matkatkaamme siis virtuaalisesti takaisin Puolaan katselemaan mitä siellä tapahtuikaan.

Nelinpeli

Mulkaisu: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Hideo Kojimanuusinta hengentuotosta on ryyditetty jos jonkinlaisin julkisuustempauksin ja käärmekloonien tuoreinta turneeta väkivallan viidakkoon odotetaan kieli pitkällä ympäri maailmaa. The Phantom Pain -nimellä ristitty Kojiman jättivisio antaa vielä odotuttaa itseään, mutta pahinta Snake-nälkää lääkitsemään saapuva Ground Zeroes on maistiainen tulevasta.

Prologina markkinoitu Ground Zeroes on käytännössä pieni hyppysellisen pelattavaa, jonka pääosassa on uututtaan kiiltelevä Fox-pelimoottori. Kiefer Sutherlandin tähdittämä pikapala onnistuu kuitenkin tehtävässään: Ground Zeroesin myötä The Phantom Pain -hinku nousee aivan uusiin sfääreihin.

Nelinpeli Podcast 051: Kryptoniitti-YOLO-kastike

Nelinpelin 51. juhlajakso sukeltaa aivan uusiin linguistisiin ja zoofilisiin syvyyksiin. Luvassa myös massiivinen uutislatinki, luotaavaa syväanalyysia päivän kuumimmista peleistä, ääritiukkoja kuulijakysymyksiä ja – kuten tavallista – armageddonin portteja kolkuttelevia lahoamisia.

Pelilautaselta poimitaan tällä kertaa muun muassa Dark Souls II, Thief, Diablo III: Reaper of Souls, Fez, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, Hotline Miami, Infamous: Second Son sekä klassikkolaarista kalastettu Dishonored.

Mulkaisu: World of Tanks Xbox 360 Edition

World of Tanks on kasvanut erääksi aikamme suosituimmista ja tuottavimmista nettipeleistä, eikä ihme: ilmainen, koukuttavalla pelimekaniikalla ja järkevällä maksupolitiikalla ladattu moninpeliräiskintä on pitänyt pc-kommandantit tyytyväisinä jo yli kolme vuotta.

Viime vuoden E3-messuilla julkistettu Xbox 360 -versio herätti yllättävän paljon kummastuksen ja närkästyksen tunteita pelikansassa, mutta lopullinen versio osoittaa, että penseys on tarpeetonta. Alkuperäispelin avainasioista tiukasti kiinnipitävä käännös on kelpo konsolinäkemys f2p-tankkisodasta.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Miikka Lehtosen Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 2 –lisärijutun.

Bioshock Infinite Burial at Sea Episode 2 DLC (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

inFamous: Second Son (PS4)

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3)

M.U.L.E. Returns (iOS)

Nether-ennakko (PC)

Titanfall (PC, Xbox 360, Xbox One)

Dreadball (lautapeli)

Android: Netrunner (lautapeli)

Mulkaisu: Thief

Mulkaisu: Dark Souls II

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta