Uusimmat

Pian ilmestyvä seikkailupeli Rime tarjoaa ongelmanratkontaa ilman turhia tutoriaaleja

08.05.2017 15:52 Muropaketin toimitus

Loppukuusta ilmestyvä seikkailupeli Rime ei kehittäjien mukaan opasta pelaajaa kädestä pitäen, muttei myöskään ole tuskastuttavan vaikea.

Yksi toukokuun kiinnostavimmista pelijulkaisuista on Tequila Worksin seikkailu- ja puzzlepeli Rime. Tyylikkäältä näyttävä, muun muassa Icon (2001) ja The Legend of Zelda -pelien innoittama peli ilmestyy 26. toukokuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Myöhemmin tänä vuonna sen on luvattu kääntyvän myös Nintendo Switchille.

Tuoreella kehittäjäpäiväkirjavideolla Tequila Worksin suunnittelijat kertovat lisää Rimen puzzle-tehtävistä, raportoi PC Gamer. Kehittäjien mukaan tehtävistä suunniteltiin mahdollisimman selkeitä, jottei pelissä tarvittaisi varsinaista tutoriaalia.

”Puzzlet ovat erittäin intuitiivisia”, kuvailee tasosuunnittelija Manuel Mendiluce. ”Ne eivät ole kauhean monimutkaisia, koska emme halua pelaajan käyttävän tuntia yhden ongelman ratkaisemiseen.”

Rime ei sisällä lainkaan dialogia, mutta kehittäjien mukaan päähenkilön pitämillä äänillä on tärkeä merkitys pelissä.

”Ääni on tärkeä pelimekaniikka Rimessä”, kertoo pelisuunnittelija David Canela. ”Pelihahmo on tekemisissä esineiden kanssa, jotka reagoivat ääneen.”

Kehittäjien mukaan osa puzzle-tehtävistä voi perustua esimerkiksi huutamiseen, ja äänillä myös vihjataan pelaajalle, onko hän ratkaisemassa tehtävää oikein.

Visuaalisesti näyttävä Rime kertoo nuoresta pojasta, jonka tehtävänä on paeta kirotulta saarelta. Kuten aiemmin raportoimme, pelin kerrotaan tarjoavan noin 8–10 tuntia pelattavaa.

Alta näet Rimen tuoreimman kehittäjävideon.

Rime
Kaikki jutut aiheesta